DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Pereznek ma másodszor is fájni fog a múlt heti motorhiba

Sergio Perez újabb kiváló időmérő edzést zárt Szahírban. A mexikói a múlt héten alig néhány perccel a leintés előtt esett ki dobogós helyről motorhibával, ez pedig komoly hatással lesz most is.

Mivel az éves szinten engedélyezett egységekből már mindet felhasználta, a múlt héten teljesen tönkrement erőforrás helyett nem szerelhettek volna újat az autójába büntetés nélkül. A Racing Point inkább egy korábbi Mercedes-motort használ újra Sergio Pereznél, ami viszont már sokat futott, így egyrészt nem járathatják annyira csúcsra, másrészt ismét meglehet a veszélye annak, hogy ez a régebbi motor is esetleg beadja a kulcsot.

Márpedig az istálló szoros és kemény harcban áll a McLarennel és a Renault-val a konstruktőri harmadik hely megszerzéséért, amiben minden apró pontnak komoly jelentősége lehet a végelszámolásnál. Perez elégedett a szombaton megszerzett ötödik rajtkockával, de előre tart attól, hogy az öreg erőforrás a versenytempó során nem igazán lehet feltekerve.

Duplán fáj Pereznek a múltkori kiesése


„Teljesen elégedett vagyok a kvalifikációs eredményemmel, egész hétvégén rengeteget dolgoztunk az autó beállításain és nekem is sikerült megtalálnom a legmegfelelőbb ritmust. A képletben sajnos adott, hogy kifejezetten régi motort kellett beszerelnünk az autómba. Már a kvalifikáció előrehaladtával is éreztem, ahogy fokozatosan veszít az erejéből a motor, ami a hosszú egyenesekben nagy időveszteséget jelent, ez pedig nem éppen ideális helyzet” – panaszkodott Sergio Perez.

„A legfontosabb, hogy célba érjünk. Az egyre csökkenő egyenesbeli tempó miatt viszont nagyon fogok szenvedni, ha beszorulok valaki mögé, mivel kicsi az esélye, hogy a régi motorral képes legyek majd előzni. Emiatt a stratégia az átlagosnál is fontosabb lesz, a gumikopás megfelelő kezelése lehet ehhez a kulcs. Mindenképpen megpróbáljuk a lágy abroncsokat minél tovább életben tartani az első etapon, ez pedig remélhetőleg jelentősen szélesíteni fogja a taktikai repertoárunkat. Minél több pontot szeretnénk szerezni” – tekintett előre a rutinos mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: