DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez csak eleinte bánta a kiesést

A Racing Point pilótája utólag egyáltalán nem bánkódik azon, hogy vasárnap egy dobogós helyezést bukott el, hiszen az életben vannak fontosabb dolgok egy jó eredménynél.

Sergio Perez szívfájdító versenyen van túl Bahreinben, ahol múlt vasárnap a harmadik hely felé menetelve három körrel a vége előtt szenvedett el műszaki hibát. Gyaníthatóan a Racing Point MGU-K-ja hibásodott meg, így a mexikói nulla ponttal zárta az ígéretes futamot. Elmondása szerint eleinte fájt neki a kiesés, de aztán Romain Grosjean hátborzongató balesetén elgondolkodva arra jutott, egy elúszott dobogós helyezésnél sokkal rosszabb dolgok is történhetnek egy versenyzővel, így most már egyáltalán nem kesereg az eredményen.

 perez-kieses-bahrein



„A kiállás érzékenyen érintett, de a történtek miatt végül teljesen más perspektívába került” – idézte a pilóta szavait a Motorsport. „Egy dobogós helyezéssel több vagy kevesebb, nem számít. A legfontosabb, hogy Romain itt van közöttünk. Meg kell vizsgálnunk, hogyan tehetnénk még biztonságosabbá a versenyzést, mert nem akarunk ilyen baleseteket látni.”

Perez szerint fontos lenne az FIA részéről, hogy a sorozat tanuljon a balesetből, amiben Grosjean kis híján odaveszett. „Ez egy jó lecke volt mindannyiunk számára. Felmérhetjük, a jövőbeli versenyeken és helyszíneken hogyan fejleszthetünk olyan irányba, hogy még egy ilyen eset ne történhessen meg. A sebességgel nehéz bármit is kezdeni, de biztos, hogy van tér a fejlődésre.”

Perez jövőre nem rendelkezik üléssel az F1-ben, de ez egyáltalán nem aggasztja őt. Hétfő este egy sajtótájékoztatót hívott össze, amely során várhatóan bejelenti, mik a tervei 2021-re. „Tíz éve versenyzem. Szerintem az emberek tudják, mire vagyok képes, így nem aggódom. Magabiztos vagyok a képességeimet illetően, és elégedettséggel tölt el a teljesítményem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: