DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Hamilton nem volt annyival gyorsabb

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint nem kis mértékben a szerencsének köszönhette imolai győzelmét a brit pilóta – ugyanakkor gratulált a Mercedes zsinórban hetedik konstruktőri címéhez.

Sokáig szoros küzdelmet vívott egymással a Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Max Verstappen duó a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon, ám a brit a számára tökéletesen időzített VSC-fázisnak és az elnyújtott első etapjában futott remek tempónak köszönhetően könnyedén átlépte két riválisát. Verstappen a sérült autóval hajtó Bottast így is elkapta, s úton volt a második hely felé, amikor egy defekt miatt kiesett. Christian Horner szerint az imolai futamon a szerencse is döntő tényező volt, érzése szerint ugyanis megfuttathatták volna Hamiltont a pénzéért:

verstappen-hamilton-imola-redbull



„Előfordul, hogy a szerencse is szerepet játszik, s az olykor neked dolgozik, máskor pedig ellened. Lewis hihetetlenül szerencsés volt a virtuális biztonsági autóval, aztán fájdalmas volt látni Max kiesését” – idézi a Red Bull csapatfőnökét a PlanetF1.com szaklap. „Az egy garantált második hely lett volna, nyilván megvolt a tempónk, hogy legyőzzük a sérült autóval köröző Bottast. De nem érzem azt, hogy Hamilton annyival gyorsabb lett volna nálunk. Úgy vélem, nagyon nehéz lett volna elkapnunk és megelőznünk őt, de ugyanolyan tempót tudtunk diktálni némileg használtabb gumikon, mint ő. Ez biztató, ezt visszük magunkkal erről a versenyről.”

Verstappen kiesése után a Mercedes kettős győzelmet aratott, s ezzel bebiztosította zsinórban hetedik konstruktőri vb-címét, amellyel új rekordot állított fel az F1-ben, ráadásul az is eldőlt, hogy már csak Bottas esélyes matematikailag arra, hogy megakadályozza Hamilton újabb év végi elsőségét. Horner sportszerűen gratulált a riválisnak:

„Csak annyit mondhatunk, hogy le a kalappal a Mercedes előtt. Elképesztő mennyiségű munka zajlik a háttérben Brixworthben és Brackley-ben… lenyűgöző munkát végeznek. Döbbenetesen magasra helyezték a lécet, és ők most a mérce a Formula-1-ben. Nagyszerű eredményt értek el, és nagyon megérdemlik a sikereiket. Rajtunk áll, hogy kicsit megnehezítsük a dolgukat, ennek érdekében igyekszünk megtenni mindent. Imolában is próbáltunk elválasztani őket, de sajnos egy azonnali defekt miatt kiesett a versenyből.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: