DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönennel pont kibabrált a biztonsági autó

Kettős pontszerzéssel ünnepelte meg az Alfa Romeo, hogy jövőre is a mezőnyben lesz a márka, illetve hogy mindkét pilótájukkal hosszabbítottak. Raikkönen a biztonsági autó miatt bosszankodik.

A két Alfa Romeo teljesen eltérő stratégián kezdte meg az Emilia Romagna-i Nagydíjat, végül egymás mögött értek célba. Azonban mindezt a kilenc-tizedik helyen tették, így idén először kettős pontszerzésnek örülhettek a svájci-olasz csapatnál.

Giovinazzi a lágyakon rajtolt, a 20. helyről a 14.-ig jött előre az első körben, Raikkönen pedig majd’ 50 kört tett meg a közepes keverékeken. Mire kijött lecserélni azokat, már a 4. pozícióban autózott. Pechjére azonban két körrel ezután jött be a safety car a pályára.



„Jó eredményt ért el a csapat, mivel mindkét autóval pontokat szereztünk. Tudtuk, hogy sokáig képesek leszünk életben tartani az abroncsokat, így már az elejétől fogva az volt a tervünk, hogy megyünk, amíg bírjuk. A safety car nem sokkal ezt követően jött ki, ami kissé bosszantó…” – mondta a nap versenyzőjének megválasztott Jégember.

„Persze nem tudni, hogy ez jelentett-e volna bármilyen különbséget a végén, de összességében örülnünk kell annak, hogy ki tudtuk használni az adódó lehetőségeket. Jó volt a versenytempónk, folyamatosan tudtam tartani az előttem autózók sebességét, de még mindig van hová javulnunk.”

Antonio Giovinazzi egy ponttal járult hozzá az Alfa Romeo sikerélményéhez: „Örömmel tölt el, hogy pontokat szereztünk a csapat számára, az pedig kiváltképp, hogy hazai pályán értem célba pontszerzőként.”

„Nagyon erős versenyt futottunk, főleg az utolsó helyről indulva, azt hiszem, mindent kihoztunk a mai napból. Jó volt a stratégia, ahogyan az is segített, hogy az első körben hat pozíciót javítottam. Így kell megünnepelni a szerződéshosszabbítást, mindenkinek hálás vagyok a csapatból a mai eredményünkért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: