DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: A másik autó sokkal gyorsabb

A Portugál Nagydíj hétvégéjén többször is arra utaló megjegyzést tett a Ferrari német pilótája, hogy a két versenygép nem teljesen egyforma. Mattia Binotto csapatvezető cáfolta a feltevéseket.

Portimaóban is hatalmas volt a különbség a két ferraris teljesítménye között: miközben Charles Leclerc a negyedik helyről startolva ebben a pozícióban is ért célba a vasárnapi versenyen, addig Sebastian Vettel szombaton már a Q2-ben elvérzett, s a 15. rajtkockából indulva végül az egy pontot érő 10. helyen látta meg a kockás zászlót.

vettel-ferrari-portimao



Vettel már a kvalifikáció után úgy fogalmazott, hogy „Leclerc egy másik ligában vezet” hozzá képes, hozzátéve, hogy a telemetriát bújva sem jönne rá, hogyan tudná megközelíteni csapattársát. Ebből sokan úgy érezték, hogy a maranellóiaktól a szezon végén távozó négyszeres világbajnok arra utal, hogy nem egyforma autót kapnak a csapattól – és bizony ezeket az elméleteket a futam után a német RTL-nek adott nyilatkozatával sem sikerült csitítania:

„Egyfelől elégedett vagyok, mert úgy éreztem, jó versenyt futottam. Az elején nehéz dolgom volt, több helyet is veszítettem, és két-három alkalommal az autót is majdnem eldobtam. Utána viszont valójában jó futamom volt. Másfelől viszont egyértelmű, hogy a másik autó sokkal gyorsabb. Hol veszítek időt? Egész évben hallgattam. Néhány idióta sosem jönne rá erre, de én komplett idióta lennék? Kétlem. Egy ponton már csak szerencséből is meg kellene találnod a határokat. De nekem ez sosem sikerült, s ha mégis, akkor is csak nagy nehézségek árán. A garázs másik oldalán minden sokkal egyszerűbbnek tűnik.”

„Magamra kell figyelnem és a magam dolgát elvégeznem, de ez persze fáj. Főleg azért, mert a saját elvárásaim magasabban vannak, mint azok, amik kívülről érkeznek. Nem érdekelnek a balhék. Viszont nyilván nehéz fejlődni az autóban, mert túl ambiciózus és éhes vagyok a jobb eredményekre” – fogalmazott Vettel.

Mattia Binotto csapatfőnök ugyanakkor a Sky Italiának adott interjújában határozottan tagadta, hogy különbség lenne Vettel és Leclerc versenygépe között: „Seb és Charles autója egyforma, efelől kétség sem lehet. Őszintén remélem, hogy Seb képes lesz jobban kvalifikálni Imolában, és jobban meg tudja mutatni, mire képes a futamon. Egyértelmű, hogy Charles nagyon jó, de talán a második versenyzőtől is többre számítanánk” – jegyezte meg Binotto arra utalva, hogy a pilótákban keresendő a különbség oka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: