DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a hűvös időjárás miatt bőven lát esélyt

Bár sokáig úgy tűnt, valós esélye lehet a pole-pozíció megszerzésére is Max Verstappennek, végül nem tudott mit kezdeni a még egy lapáttal rátevő Mercedesekkel. De holnap megváltozhat minden.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögött a harmadik rajtkockát szerezte meg a Nürburgringen Max Verstappen, lemaradása azonban bizakodásra adhat okot a vasárnapi futamra. Bottas ugyan rávert majdnem három tizedet, Hamilton azonban csak századokkal győzte le a hollandot.

„Érdekes időmérő volt, úgy érezhettük, hogy végig versenyben voltam a pole-pozícióért. Furcsa volt a hétvége eddigi alakulása miatt, mivel a teljes tegnapi nap kimaradt az időjárás miatt, így minden beállítást a mai napon kellett a lehető legjobban finomhangolni. Úgy érzem, jóval közelebb kerültünk a Mercedesekhez, mint amire előzetesen számítottunk” – nyilatkozta Max Verstappen az időmérő edzés után.

A Q3-as első gyorskörök után az élen állt, de a harmadik hellyel is elégedett Verstappen


„A Q3-ban előjött némi alulkormányzottság az autón és annyira hideg van, hogy ilyenkor elég könnyen elkezdenek szemcsésedni az abroncsok. Bizony elég sok időt buktam emiatt. A hétvége eddigi legpozitívabb része, hogy valóban sikerült faragnunk a Mercedesekkel szembeni hátrányunkból.”

„Kicsit azért csalódott vagyok, mert többre számítottam, de most ez van, el kell fogadni, alapvetően azért örülök a helyezésemnek. Vasárnap általában még közelebb szoktunk lenni tempóban a Mercedesekhez, ráadásul holnap még hidegebb lesz, minden azon állhat vagy bukhat, hogy a gumik hogy viselkednek majd ilyen időjárásban. A pálya maga nagyon élvezetes, nagyon várom már a holnapi versenyt” – tekintett előre optimistán a Red Bull holland vezérpilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: