DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Raikkönen újra aláírt az F1-ben

Bár a szakértők arra számítottak, hogy Kimi Raikkönen az idény végén befejezi pályafutását, a legfrissebb sajtóértesülések szerint nem így lesz, a Jégember jövőre is folytatja a Formula-1-ben.

Negyven felett sem akarja még abbahagyni a 2007-es világbajnok. 2018 végén két évre kötelezte el magát az Alfa Romeo istállóhoz a finn ász, a tavalyi, jobban sikerült szezont pedig egy jócskán gyengébb idei évad követte. Bár még közel sincs vége 2020-nak, az Alfa nagyon gyengén muzsikál, Mugello előtt például Raikkönennek nem is volt világbajnoki pontja idén. Csodát nemigen várhatunk a fehér-pirosaktól a következő hónapokban sem.

Emiatt szinte mindenki biztosra vette, hogy a 2007-es világbajnok ráunt arra, hogy hétről hétre a mezőny végén kullogjon az idén gyengécskére sikerült versenytechnikával és decemberben szögre akasztja majd bukósisakját. A szocsi hétvégén azonban teljesen más hír kezdett terjedni.

Raikkönen negyven felett is élvezi a Formula-1-es versenyzést


A svájci Blick információi szerint ugyanis Kimi Raikkönen átgondolta a jövőjét és úgy határozott, hogy még egy évre aláír az Alfa Romeóval. Korábban azt szellőztették meg a paddockban, hogy szeptember 15-ig kellett döntenie a 2007-es világbajnoknak, hogy kíván-e maradni a csapatnál és a lap úgy tudja, hogy a finn pilóta az új szerződés aláírása mellett tette le a voksát, mivel még mindig nagy élvezetet okoz számára a Formula-1-ben versenyezni.

Ezzel tovább csökkentek Antonio Giovinazzi esélyei a szerződéshosszabbításra, mivel szinte mindenki kész tényként kezeli, hogy az olasznak év végén mennie kell az Alfától. Számos pilótát hírbe hoztak már Raikkönen jövő évi csapattársaként, köztük Mick Schumachert, Callum Ilottot, Sergio Perezt, Nico Hülkenberget és Robert Svarcmant is.

Amennyiben Raikkönen valóban marad, úgy jövőre négy világbajnok lesz újra a rajtrácson, mivel rajta kívül Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is a 2021-es mezőny tagja lesz. Kimi Raikkönen pedig tovább nyújthatja azt a rekordot, amit éppen most vesz át Rubens Barrichellótól, nem lesz már olyan pilóta az F1 történetében, aki több versenyhétvégét teljesített volna, mint a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: