DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Raikkönen a rekord küszöbén: Talán egyszer értékelem

Az Orosz Nagydíjon nem csupán Lewis Hamilton egyenlítheti Michael Schumacher 91 győzelmes rekordját, hanem Kimi Raikkönen is beérhet egy csúcsot: Rubens Barrichello 322 nagydíjrajtját.

Az Alfa Romeo finnje 2001 óta tartó Formula-1-es pályafutása során 321 futamon állt rajthoz, egyetlen versenyre van az örökranglista első helyétől, Rubens Barrichello 322 startjától. (Ez a rekord a vasárnapi futamokra vonatkozik: nem szabad összekeverni a nagydíjhétvégék részvételével, melyekből Raikkönen 324-nél tart, Barrichello 326-tal csúcstartó.)

Könnyen lehet azonban, hogy a finn csak rövid ideig lesz rekorder: visszatér a 311 nagydíjrajttal rendelkező Fernando Alonso, aki már 2021-ben átveheti az elsőséget, ha Raikkönen év végén visszavonul. A 2007-es világbajnokot – ahogyan sejthető – azonban nem érdekli túlságosan a rekordok könyve.



„Nem ez lesz az oka, hogy maradok-e vagy sem” – mondta el az FIA-sajtótájékoztatón Szocsiban. „Minden rekord megdől egyszer a sportok többségében, most is ez történik. Már sokszor elmondtam, hogy jelenleg ez mit sem számít nekem. Lehet, hogy a jövőben, ha visszagondolok majd – legyen bármilyen számról vagy pozícióról szó –, akkor kicsit másként látom. De most ez is olyan lesz, mint bármelyik másik verseny. Megpróbálunk jót kihozni belőle és meglátjuk, mi lesz.”

Az Autodrom nem feltétlenül a legnépszerűbb versenypálya a naptárból, Raikkönen azonban kedveli az orosz riviérán helyet kapó helyszínt: „Mindig szívesen jövök ide. A végeredmény nyilván lehetett volna párszor jobb, de ez minden pályára igaz. Néhány évben jobban megyünk, mint máskor, de ez általános dolog. Mindenesetre szeretek ide jönni, még nagyon újak a létesítmények, a hotel a szomszédban van” – sorolta Szocsi előnyeit a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: