DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Racing Point: Vettel új szintre emeli a csapatot

Otmar Szafnauer úgy véli, a négyszeres F1-es világbajnok rengeteg módon segíthet nekik abban, hogy Aston Martinként célba vegyék az élmezőnyt. De így sem volt könnyű megválni Sergio Pereztől.

Néhány hete jelentették be, amit már hetek óta pletykáltak, miszerint Sebastian Vettel 2021-ben az Aston Martinná alakuló Racing Pointnál fog versenyezni. A Ferraritól hat esztendő után távozó német átigazolását sokan üdvözölték: az F1 ügyvezetője, Ross Brawn például úgy véli, hogy a négyszeres világbajnok segíteni fog szintet lépni a gárdának. Ugyanígy vélekedik Vettel jövő évi főnöke, Otmar Szafnauer is, aki az elmúlt időszak hibái ellenére is bízik a pilótában, akinek szerinte csupán némi szeretetre lenne szüksége:

vettel-dppi_1



„Új szintre fogja emelni a csapatot, és biztos vagyok benne, hogy ezer apró dolog lesz, amiben segíteni fog nekünk ehhez fejlődni” – nyilatkozta Szafnauer, akit a Formula1.com idéz. „Egy világbajnok munkamódszerét hozza magával, és mindannyian ebből fogunk tanulni. Mindenkinek szintet kell majd lépnie, és Lance számára is nagyszerű mentor lesz. Még mindig viszonylag fiatal és nagyon gyors, és remek lesz Lance számára, hogy egy négyszeres világbajnoktól tanulhat.”

A Racing Point csapatfőnöke szerint ezzel egyidejűleg nehezen válnak meg a hosszú évek óta náluk versenyző és számos dobogós helyezést szerző Sergio Pereztől: „Nem volt könnyű döntés, mivel Checo remek szolgálatot tett nekünk. Nagyszerű versenyző, gyors pilóta és remek keze van vasárnaponként. Szerintem az egy dicséret Checo felé, hogy ilyen sokáig gondolkodtunk, hogy leigazoljunk egy olyan tapasztalattal rendelkező négyszeres világbajnokot, mint Seb vagy megtartsuk őt. Nehéz lesz búcsút inteni Checónak, remek srác, nagyszerűen teljesít vasárnaponként, és szombatonként is javult az egykörös tempója. Emellett megbízható is volt. Egy igazi profi, várjuk a hátralévő versenyeket vele. Reméljük, jól zárul a kaladunk és a jövőben versenyezhetünk ellene.”

„De amikor elérhető egy négyszeres világbajnok, ami nem történik meg túl gyakran, alaposan át kell gondolni a lehetőségeket. Az a célunk, hogy előre haladjunk a csapattal, és keményen dolgozunk azon Silverstone-ban, hogy minden területbe befektessünk ehhez, hogy a megfelelő infrastruktúra és források álljanak rendelkezésre. Tudom, hogy Sebastian rengeteget fog hozzátenni a csapathoz. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, miközben négy vb-címet és 53 futamot megnyert, mi pedig mind tanulni akarunk ebből.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: