DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen előre tudta, hogy nincs esélye az időmérőn

Az edzések alapján nagyon úgy tűnt, hogy egy igazán szoros és kiélezett időmérőnk lehet a Mercedesek és Max Verstappen között, ám a kvalifikáció döntő szakaszában nem volt esélye a hollandnak.

Így maradt a harmadik pozíció, a Red Bull a versenytempójában bízhat, ami általában jelentősen jobb szokott lenni, mint a kvalifikációs köreik.

„Bár ígéretesnek tűnt a hétvége, én egyáltalán nem számítottam arra, hogy az időmérőn partiban leszünk a Mercedesekkel. A rosszul sikerült múlt hét, azaz a monzai fiaskó után remekül és gyorsan talpra álltunk. Igazából örülhetünk ennek a megszerzett harmadik rajtkockának itt Mugellóban” – nyilatkozta Max Verstappen az időmérőt követően.

Verstappen elégedett a harmadik helyezéssel


„Az első próbálkozásom nem sikerült tökéletesen a Q3-ban. A második nekifutásra ugyan köridőben jobbat mentem, de addigra megváltoztak a körülmények (ahogy egyébként ezt a két Mercedesnél is láthattuk, sem Hamilton, sem Bottas nem javított második gyorskörén), megélénkült a szél és ez sokat lassított mindenkin az emelkedőn és a kettes-hármas kanyar környékén.”

„Ezek az autók egyébként is elég érzékenyek a szélre, a Q3-ban pedig még meg is erősödött, ezt végig éreztem, de különösen az utolsó gyorsköröm során. A pálya egyébként nagyszerű, kifejezetten élvezetes rajta vezetni” – tette hozzá Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: