DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen szerint fogható a Mercedes

A Red Bull holland vezérpilótája a pénteki edzésnap után úgy érzi, hogy nem reménytelen a helyzet, hogy Mugellóban elkaphatják az idén domináló németeket, még van potenciál az autóban.

Elégedetten zárta a pénteki két szabadedzést Max Verstappen. Eredménye ugyan csak a harmadik helyre volt elég a Bottas-Hamilton páros mögött, de látja a pozitívumokat. A vasárnapot kőkemény kihívásnak érzi, valószínűleg fizikálisan rettentően megterhelő lesz a Toszkán Nagydíj.

„Nem vagyunk messze a Mercedestől, ez mindenképpen jó és biztató számunkra. Ami az autónk egyensúlyát illeti, még bőven tudunk hova javulni, de összességében elégedett vagyok” – nyilatkozta Max Verstappen a Sky Sports adásában.

A Red Bull-Honda Mugellóban elkaphatja a Mercedeseket?


„Ez egy egészen nagyszerű pálya, tele van gyors kanyarokkal, elképesztően nagy élmény itt vezetni. Nincsenek is igazán lassú kanyarok, úgyhogy egyelőre nagyon tetszik. Hogy milyen lesz itt versenyezni? Ma remek érzés volt az autóban ülni és futni a köröket, de vasárnap a jelek szerint nagyon meleg lesz.”

„Márpedig ilyen körülmények között 59 kört megtenni egy ilyen pályán egyáltalán nem lesz könnyű, de szeretem a kihívásokat. Ne panaszkodjunk, azért edzünk ilyen keményen mindannyian, hogy a legjobbat nyújthassuk a versenyautóban. A gumik? Előzetesen rosszabbra számítottam, de igazából nem volt vészes a gumikopás” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: