DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért kényszerült kiállni Verstappen

Eleve rossz napja volt a hollandnak, a sorsát pedig egy motorprobléma pecsételte meg véglegesen. A Red Bull versenyzői remélik, az Alpha Taurinál eközben rendesen megünneplik Pierre Gasly győzelmét.

Csak az ötödik helyről rajtolhatott az F1-es Olasz Nagydíjon Max Verstappen, ám mind az első rajtnál, mind a piros zászlós megszakítás utáni újraindításnál pozíciókat bukott a holland. A versenye végül műszaki probléma miatt idejekorán véget ért: mint azt később a Red Bull és a Honda is megerősítette, az erőforrással adódtak gondok. Maga Verstappen így nyilatkozott a monzai viadalt követően:

verstappen-monza-redbull



„Először is, már a rajtunk is rosszul sikerült, amikor felengedtem a kuplungot, nagyon kipörgött a kerekem, mert a motor valamiért túl volt melegedve” – idézi szavait a Crash.net. „Onnantól kezdve beragadtunk a DRS-vonatba, emiatt nem is tudtunk előzni. A piros zászló után a startnál ismét problémám volt a motorral a kigyorsításnál, próbáltuk megoldani, de nem múlt el, ezért ki kellett állnunk.”

A holland nem felejtett el szót ejteni első győzelmét szerző excsapattársáról, a testvércsapatnál szereplő Pierre Gaslyről sem: „Természetesen nagyon örülök Pierre-nek, és amúgy is az egész hétvégén nagyon gyorsak voltak, és persze itt megnyerni a futamot nagyon érzelmes pillanat, és óriási eredmény számukra. Remek emberekből áll az a csapat, és remélem, kiélvezik ezt most, mert megérdemlik.”

Mindeközben a Red Bull másik pilótája, Alexander Albon még pocsékabb versenyt teljesített: miután Romain Grosjeannak nem hagyott helyet, még büntetéssel is sújtották a brit-thai versenyzőt, aki végül mindössze a 15. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

„Nem tudom, volt-e sérülés az autón, ellenőriznünk kell a srácokkal, de az egyértelmű, hogy hosszú verseny volt ez számunkra” – fogalmazott Albon. „Egyszerűen nem volt tapadásom, szóval biztosan volt sérülés. Meglátjuk, mit mond a csapat, de nem volt szórakoztató futam. Kemény hétvége volt ez számunkra csapatként, még a körülmények nélkül is az lett volna. Nem volt jó napunk, annál inkább nyilván az Alpha Taurinak, szóval szép munka volt a részükről. Mi pedig leszegjük a fejünket és Mugellóra koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: