DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari-főnök legnagyobb öröme Schumacher győzelme

Látványosan alulteljesít idén a Scuderia, az autó gyengeségei pedig leginkább Spában és Monzában csúcsosodnak ki. Az egyetlen ok az örömre Mick Schumacher győzelme a Formula-2-ben. Mélypont.

Laurent Mekies sportigazgatót egyáltalán nem lepte meg az istálló gyenge szereplése, hazai pálya ide vagy oda. „Az eredmény kifejezetten csalódást keltő, de sajnos nem igazán meglepő. Ugyanaz a helyzet, mint egy héttel ezelőtt Spában, előre tudtuk, hogy ennek a két pályának a karakterisztikája még jobban kiemeli autónk gyengeségét és szenvedünk.

„Most a pilótáknak és minden csapattagnak a létező legjobban kell összpontosítanunk, a jelenlegi helyzetből a lehető legtöbbet hozzuk ki, elsőként a vasárnapi versenyből. Ez a rövid távú feladatunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy sokkal keményebben dolgozzunk az idény maradék részére, de leginkább a következő évadra jelentősen fejleszteni tudjuk a versenyautót.”

Az F1-es csapat gyengélkedik, Schumacher viszont nyerni tudott


„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, de egyetlen örömünk azért mégis akadt, a Ferrari pilótaakadémia versenyzői folyamatosan remekelnek a Formula-2-ben. Mick Schumacher megszerezte szezonbeli első győzelmét, ebben a pillanatban ez a legnagyobb örömünk, nagyszerű látni a sikereket. A sorozat összetettjében Robert Svarcman, Callum Ilott és Mick Schumacher állnak az első három helyen, mindhárman a mi akadémiánk versenyzői” – tette hozzá Mekies.

Érdekesség még, hogy a tavalyi évhez képest egyértelműen szenvednek a Ferrari-motoros versenyautók, de amíg a Haas és az Alfa Romeo pilótái kettő és hét tized közötti javulást értek el tavalyhoz képest, a gyári csapat pilótái egy teljes másodpercet lassultak. Ne feledjük az időmérős motorbeállítás tiltását, de a két partnercsapat így is javulni tudott, ellentétben a vörös autókkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: