DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Wolff: Hamilton köre ismét földöntúli volt

A Mercedes csapatvezetője szerint Bottas a beállításokkal is szenvedett a Q3-ban, de ez sem kisebbíti a hatszoros F1-es világbajnok érdemeit, aki fél másodperces előnnyel szerzett pole-t Spában.

Lewis Hamilton sikerével ért véget a Formula-1-es Belga Nagydíj időmérője: a hetedik vb-címe felé menetelő pilóta új pályacsúcsot felállítva, csapattársának, Valtteri Bottasnak bő fél másodpercet kiosztva zsebelte be a rajtelsőséget. A finn számára ez újabb csapás lehet azok után, hogy a szezonnyitón aratott győzelmét követően folyamatosan elmarad a teljesítménye a britétől, Toto Wolff szerint azonban nem pszichológiai okok állnak a tetemes hátrány mögött:

hamilton-mercedes-spa-szombat



„Nem hiszem, hogy pszichológiai okai lennének a mostani különbségnek. Valtteri küszködött a beállításokkal, különösen a Q3-ban” – magyarázta a Mercedes csapatfőnöke, akit a Motorsport.com szaklap idéz. „Ez látható az adatokból, kicsit jobban megcsúszott a kanyarok kijáratán, és ezek nyilván összeadódnak. Ez jelentette a különbséget, de nem akarom kicsinyíteni Lewis teljesítményét, amely ma ismét földöntúli volt. Ezeken a gyors, tradicionális pályákon külön ligát képvisel.”

Hamilton a pole-pozícióját a Fekete Párducot játszó Chadwick Bosemannak ajánlotta, akinek halálhíre szombat reggel járta be a sajtót. Wolff szerint ez is bizonyítja, hogy versenyzője különösen jól teljesít, amikor szörnyűségek történnek körülötte, ahogy azt már idén láthattuk a koronavírus-járványra és a BLM-mozgalomra adott reakciói kapcsán is:

„Mint számos komoly teljesítményt nyújtó ember, mi is remekül teljesítünk a viszontagságok közepette, és azért tudok ezzel azonosulni, mert beszéltünk róla. Kicsit hasonlítunk egymásra. Minél több csapás ér, annál jobb leszel. Ez egyértelműen látható idén Lewison a világot sújtó őrület és tragédiák fényében. Nyilvánvalóan hajtja őt, hogy így adjon választ a világban történő dolgokra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: