DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ferrari-katasztrófa: 0 pont Belgiumban

A vörösök számára az a legaggasztóbb a vasárnapi nullázásban, hogy gyakorlatilag esélyük sem volt a pontszerző helyek bármelyikére is. Elképesztő mélyponton a Ferrari, nehéz fogódzót találni.

Végigküzdötte a Scuderia mindkét versenyzője a Belga Nagydíjat, de valós esélye a pontszerzésre sem Sebastian Vettelnek, sem Charles Leclerc-nek nem volt. Egyik versenyzőnek sem akadt komoly problémája futam közben, mégis Vettel csak a 13., Leclerc pedig csak a 14. pozícióban zárt, több, mint 1 perc 10 másodperccel a takarékosan autózó, győztes Mercedes mögött.

Vettel volt beszédesebb, de nem könnyen talált pozitívumot erre a harmatos produkcióra. „Remélem, hogy ezek a problémák, amikkel egész hétvégén szenvedtünk, kizárólag ezen a pályán jöttek ki ennyire élesen. Ebből a hétvégéből rengeteget tanulhattunk, most két, számunkra nagyon fontos verseny következik.”

„Ami a csomagunkat illeti, azzal kell dolgoznunk, amink van, muszáj legalább valamennyire optimistának maradnunk és meglátni a jó dolgokat, igaz, most sem akadt ezekből sok. Rengeteg mindent megpróbáltunk, hogy úrrá legyünk a problémáinkon, de egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak. Csodát pedig mi sem tudunk tenni.”

Ki gondolta volna tavaly, hogy ezen a pályán idén esélye sem lesz a Ferrarinak a pontszerzésre sem?


„Nagyon fontos, hogy nyugodtak maradjunk és ne uralkodjon el a frusztráció rajtunk, mert az sehová nem vezetne” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Sky Sports adásában. Vele ellentétben sokkal idegesebbnek tűnt csapattársa, aki tavaly élete első győzelmét ünnepelhette ezen a pályán, most pedig a gyengécske Ferrarival a 14. pozícióban végzett, mindössze három pilótát sikerült legyűrnie. Óriási kontraszt.

„Ez az egész nap elképesztően frusztráló volt, de igazából az egész hétvége. Rettentő nehéz a dolgunk, a versenyen sem volt semmi könnyű. Még a DRS-sel sem könnyű számunkra az előzés, ezen rengeteget kell dolgoznunk” – mutatott rá Charles Leclerc.

Alighanem Olaszországban is úgy gondolják, hogy a Scuderia kapja végre össze magát, mert az már valóban nem elfogadható, hogy a versenyautóval még a pontszerző helyekre sem lehet odaérni egy ilyen pilótapárossal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: