DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault most visszavághat a McLarennek

Az idei szezonban eddig a McLaren jóval erősebb produkcióval rukkolt elő, mint a Renault gyári istállója, ám Lando Norris attól tart, Belgiumban túl nagy falat lesz a francia gyári csapat.

Mindkét szabadedzésen a legjobb tíz között zárt Lando Norris Spa-Francorchamps-ban, emiatt elégedett is a wokingi istálló teljesítményével. Ám igencsak tart a Daniel Ricciardo által vezérelt Renault-tól, amely péntek délután a második legjobb időt érte el. A fiatal brit attól tart, hogy túl erős lesz a gyári partner tempója, ha ezt állandósítani tudják a versenyre is.

„Jó napot zártunk, sokkal erősebben kezdtünk, mint legutóbb Spanyolországban. (10. és 7. helyen végzett a két gyakorláson) Ha a Mercedest vesszük alapul, úgy vélem, kicsit közelebb járunk az élmezőnyhöz, mint eredetileg gondoltuk, egész gyorsak vagyunk. De sajnos az a valószínűbb, hogy csak szombaton tekerik fel igazán az erőforrásokat és ismét komoly előnyre tesznek majd szert a Mercedesek” – nyilatkozta Lando Norris a pénteki napot követően.

Belgiumban eddig a Renault áll jobban a két csapat versenyfutásában


„A Renault e pillanatban stabilan gyorsabb nálunk, ez nem túlságosan szívderítő. Rengeteg mindent kipróbálunk még a maradék időben, de egyébként egészen jó vezetni az autót. A hosszú és a rövid etapokon is jól viselkedett a gép, úgyhogy magabiztos vagyok, eddig rendben vagyunk.”

„Az eső nagy szerepet játszhat szombaton és vasárnap is. Ráadásul még én is tudok hova fejlődni, mert a leggyorsabb köreimbe rendre becsúszott néhány kisebb hiba, még közelebb is kerülhetek az élmezőnyhöz. Egyébként is bármi történhet, tavaly a 11. helyre kvalifikáltam magam, az első kanyarból kijövet pedig már ötödikként haladtam. Ismét próbálok ilyen jól eljönni majd” – tekintett előre Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: