DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton szerint gyorsabb náluk a Red Bull

Sőt, a hatszoros világbajnok úgy érzi, a teljes mezőny egyre közelebb kerül egymáshoz a szezon előrehaladtával. Ennek nem tudja a pontos okát, de izgalmas versenyre számít az F1-es Belga Nagydíjon.

Bár az első szabadedzésen még Valtteri Bottas és Lewis Hamilton sajátította ki az első két helyet, délután már csak a harmadik és hatodik pozícióban láthattuk a mercedesesek nevét pénteken Spa-Francorchamps-ban. A brit végzett végül előrébb, őt Max Verstappen és Daniel Ricciardo előzte meg a tabellán. A holland úgy érzi, nem lesznek harcban ennek ellenére sem a pole-ért, Hamilton viszont úgy látja, a Red Bull előttük jár – sőt, az egész mezőny összesűrűsödött:

hamilton-spa-day1-dppi



„Nagyon szoros az állás” – mondta a Belga GP első napjának végén a vb-éllovas. „Úgy gondolom, pillanatnyilag a Red Bull kicsit gyorsabb nálunk, de szerintem a Racing Point is ott van a közelünkben, ahogy Daniel Ricciardo is ott volt a Renault-val. Ez izgalmassá teszi a dolgot, és vár még ránk egy kis munka, hogy kicsit jobban behangoljuk az autót. De persze egyáltalán nem érződik rossznak. Összességében egy jó nap volt, imádok ezen a pályán körözni, hihetetlen. Bár az F3-asoknál esett egy kicsit, de nálunk szerencsére száraz volt a pálya, szóval rengeteget tudtunk körözni és ezáltal jól megérhettük az autót.”

„Versenyről versenyre más a helyzet: valahol elöl vagyunk, valahol nem. Már a hétvége előtt is számítottam rá, és látszik is, hogy a hetedik versenyre érkezve a teljes mezőny egyre szorosabbá válik, ahogy a teljes Formula-1 fejleszt. Úgy tűnik, mindannyian elég közel vagyunk, és meg kell értenünk ennek az okát: az ellenfelek léptek-e előre vagy mi hátra, vagy csak a pálya vonalvezetése és a leszorítóerő szintje miatt van-e. Dolgozni fogunk ezen, de izgatott vagyok, mert érdekes futam lesz, ez biztos.”

A csapattárs Bottas ma ünnepelte a 31. születésnapját, és elégedett is volt ez alkalomból nyújtott produkciójával: „Jó születésnap volt, egyértelműen el tudnék képzelni ennél rosszabb dolgokat is. Főleg az első edzés alakult nagyon jól, a második már kicsit trükkösebb volt, de semmi komoly, egyszerűen csak nem teljesen állt össze a köröm.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: