DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a leggyorsabb volt, de nem hisz a pole-ban

A pénteki tempót diktáló Red Bull-os a Mercedes helyett a Racing Pointot nevezte meg időmérős ellenfélnek. Belgiumban a csapattárs, Alex Albon is jól kezdett.

A Belga Nagydíj pénteki legjobbja a második hazai pályán versenyző – édesanyja részéről félig belga – Max Verstappen volt, aki a délutáni tréningen közepes abroncson, majd lágygumis kvalifikációs szimuláción is a mezőny leggyorsabbjának bizonyult, 1:43,744-gyel állította fel a hétvége eddigi csúcsát. A Red Bull versenyzője ennek ellenére nem számít rá, hogy szombatra is átmenti előnyét: újabb Mercedes-tarolásra számít a spái időmérőn.



„Személy szerint úgy láttam, kicsit küszködnek az egyensúllyal, így arra számítok, hogy holnap erősebbek lesznek. Látható, hogy a hosszabb etapokon nagyon versenyképesek” – mondta el a helyszínen tartózkodó riportereknek Verstappen. „Nem számítok arra, hogy a pole-pozícióért fogok harcolni, de ha kicsit közelebb leszünk, az jó lesz. Számunkra a legfontosabb az volt, hogy szárazon körözhessünk. Ha esni fog, akkor mindenkinek esni fog.”

„Már az elejétől fogva elégedettek voltunk, ami segítség, hogy az autó részleteivel foglalkozhassunk. A kezelhetőség jónak bizonyul, de természetesen még az elején vagyunk. A kezdés mindenesetre jó, van még min dolgozni holnapra, de összességében nagyon boldog vagyok” – folytatta a holland, aki a Mercedes helyett a Racing Pointra számít ellenfélként: „Szerintem ők nagyon közel lesznek, nem lesz egyszerű ellenük az időmérőn, de a futamon nekünk kell jobban mennünk.”

Ezúttal a csapattárs, Alex Albon is a mezőny első traktusában szerepelt, a második edzésen negyedikként végzett, 0,390 másodperccel Verstappen mögött.

„A legelső körtől fogva erősnek tűnt az autó. Hoztunk néhány újítást erre a hétvégére, ami kicsit javított az autón. A kanyarokban az egyensúly szintén jó, így elégedett vagyok, hogy a jó irányba mozdultunk el. Egyesek, mint a Renault vagy a Racing Point egyértelműen jobban koncentrálnak az egyesekre, mint mi. Majd meglátjuk, kinek válik be” – nyilatkozta a thai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: