DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Szorosabb a vb-csata, mint hiszik

A hetedik vb-címe felé menetelő brit úgy véli, az összetettet jelenlegi állása nem mutatja meg a valós képet, Max Verstappen és a Red Bull ugyanis valójában sokkal közelebb van hozzájuk.

Lewis Hamilton idei negyedik futamgyőzelmét aratta a Spanyol Nagydíjon, ennek köszönhetően pedig 37 pontra növelte az előnyét Max Verstappennel és 43-ra Valtteri Bottasszal szemben. Utóbbi a futam után igencsak lemondóan nyilatkozott a vb-esélyeivel kapcsolatban, míg a holland kikerülte a konkrét választ az ezzel kapcsolatos kérdés alól. Hamilton maga viszont úgy érzi, igenis szoros a küzdelem közte és Verstappen között – minderről a Sky F1-nek nyilatkozott:

verstappen-hamilton-redbull-barcelona-1



„A legutóbbi silverstone-i futam ránéztem az összetettre, és láttam, hogy Max a második. Ha nem esett volna ki az első versenyen, csak 12 pontos lenne a hátránya, szóval sokkal szorosabb a küzdelem az egyéni pontversenyben, mint azt az emberek hiszik. És alapvetően a futamokon is ott van velünk a Red Bull.”

„Ma viszont olyan gyönyörű érzés volt az autóban ülni – jobb, mint már nagyon hosszú ideje. Valósággal kábulatban voltam, egy másik zónában, nagyon jól éreztem magam. Fantasztikus munka a csapattól, de atyavilág, remekül éreztem magam. Igazán meglepett, hiszen voltak problémáink a gumikkal, de ma nagyon jól kezeltük őket. Végső soron megértettük, mi történt előző héten.”

A Mercedes versenyzője arról is beszélt, miért írta felül a verseny utolsó szakaszában csapatát azzal kapcsolatban, hogy lágy helyett közepes keverékű gumikat rakjanak az autójára: „A verseny előtt alaposan áttanulmányoztam, milyen gumikat fogunk használni és milyen stratégiát fogunk választani. Felismertem, hogy tovább életben tudom tartani a gumikat, mint terveztük. Még egy esetleges egykiállásos taktikán is elgondolkodtam, de úgy vélem, végül a kiválasztott stratégiánk volt a helyes. A végén pedig nem kellett kockáztatnunk a lágy gumival, hiszen volt egy vadonatúj közepes keverékű abroncsom, ami szerintem a legjobb választás volt. Szeretnék nagyon nagy köszönetet mondani mindenkinek a gyárban, aki ezekben a nehéz időkben is tovább nyomja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: