DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton maga is meglepődött, amikor leintették

Annyira jól érezte magát futam közben a bajnoki éllovas, hogy észre sem vette, hogy már az utolsó körben jár. Verstappen a rajtnál nyerte meg, Bottas pedig akkor vesztette el a jobb pozíciót.

Sajnos nemigen tartogatott izgalmakat az idei Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilton az élről rajtolva megtartotta első helyét és nem hagyott kétséget afelől, hogy a mai napon a szintén remekül muzsikáló Mercedesszel simán behúzza az újabb győzelmet.

„Nagyon jól éreztem magam a verseny közben, az autó remekül működött. Köszönöm a csapatnak, megértettük, hogy mi történt a múlt héten és a tapasztalatokat át tudtuk ültetni erre a versenyre, ennek köszönhető, hogy ezúttal ilyen jól sikerült a gumikezelésünk. Örülök, hogy végig kontroll alatt tarthattam a futamot” – nyilatkozta az első helyen befutó Lewis Hamilton.

„Kicsit még én is meglepődtem, hogy mennyire nem volt problémánk az abroncsokkal ma. Annyira jó volt vezetni az autót, hogy nem is tudtam a végén, hogy ez az utolsó kör volt, még mentem volna tovább szívesen. Óriási köszönet a gyárban dolgozóknak, remélem, mindenki ugyanolyan biztonságban van otthon (a járványhelyzetre gondolva), mint mi itt.”

„Folyamatosan figyeltem az abroncsokat verseny közben, hogyan viselkednek, ezért jutottam arra, hogy az utolsó szett gumikat én választhassam ki és a közepes keverék mellett döntöttem. Egyébként is nagyon jó volt a stratégiánk, a gumik lassabban koptak, mint gondoltuk, az utolsó szettnél felesleges kockázat lett volna a lágy, a közepes volt a legjobb döntés” – tette hozzá a futamgyőztes brit.

A rajt tartogatott némi izgalmat, utána sajnos unalomba fulladt a nagydíj


„Sikerült beékelődnöm a két Mercedes közé, elégedett vagyok ezzel a második hellyel. A rajt nagyon fontos volt, akkor előztem meg Valtterit, Lewis tempója ellen viszont ma nem volt ellenszerünk, úgyhogy valóban nagyon örülök a második helyezésnek” – ecsetelte véleményét Max Verstappen.

„A rajt után a saját tempómat autózhattam, az utolsó csere után egy kicsit aggódtam, hogy Valtteri jóval frissebb gumikkal esetleg megtámadhat, de az autó nem használta el annyira a közepes keveréket, úgyhogy nem akadt semmi problémám. Hogy van-e idén még esélyünk a Mercedesek ellen? Próbálunk folyamatosan fejlődni, de az is igaz, hogy ők is folyamatosan fejlesztenek, meglátjuk, mi lesz” – tekintett előre a holland.

„Megszereztem 50. dobogós helyezésemet a Formula-1-ben, ennek örülök. A rajtomat viszont elrontottam, több helyezést veszítettem, ezzel el is szálltak az esélyeim. Végig Max mögött kellett mennem, ezen a pályán pedig nagyon nehéz előzni, úgyhogy sajnos tényleg a rajton ment el a versenyem” – mondta el némileg csalódottan a harmadik pozíciót megszerző Valtteri Bottas.

„Az első etapon kicsit szenvedtem az abroncsokkal, de a második szett gumin végig Max mögött kellett mennem. A rajtnál a Lewis mögül szélárnyékból érkezők jobban tudtak eljönni, én ugyan küzdöttem, de bekerültem egy szendvicsbe és végül nagyon rosszul jöttem ki az első két kanyarból. Csalódott vagyok” – ismerte el a Mercedes finn pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: