DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Vettel nem fog elmenekülni

Az utóbbi másfél évben nagyon kevés alkalommal kerül szóba Sebastian Vettel pozitív kicsengéssel. Sokak szerint akár azonnal távoznia kellene, egykori csapattársa szerint viszont nem.

2017-ben és 2018-ban Lewis Hamilton legnagyobb kihívója volt a négyszeres világbajnok német, a legtöbb szakértő szerint utóbbi évben valós esélye lett volna elkapni brit riválisát, ám ekkor a csapat és ő maga is több kulcsfontosságú hibát vétett, így viszonylag simán söpörte be Hamilton azt a bajnoki címet is.

Bár a felek tagadják, elég nyilvánvalónak tűnik, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari között jó ideje komoly feszültség érezhető, elég csak a legutóbbi, Silverstone-ban rendezett nagydíjra gondolni, amikor a csapatrádión keresztül, majd a sajtóban is ment az adok-kapok. Utólag kiderült, valóban hibás volt a német autója, ezért ment sokkal gyengébben, mint ifjú csapattársa.

Ricciardo szerint jobb lenne, ha Vettel maradna a Formula-1-ben


De már a tavalyi év második felében is Charles Leclerc tűnt erősebbnek és a félretervezett, lassú autóból is többet képes kihozni, mint Vettel. Ezért hiszik azt többen, hogy lehet, hogy a négyszeres világbajnok nem is várja meg az évad végét, hanem hamarabb veszi a kalapját és talán jövőre az Aston Martin színeiben Lawrence Stroll csapatában láthatjuk viszont.

Daniel Ricciardo szerint Vettel nem távozik idejekorán. „Egyáltalán nem az a típusú ember, aki elmenekül a problémák elől. Talán nem ez a legmegfelelőbb szó, de Vettelben továbbra is hatalmas a szenvedély a sportág iránt, nem fog csak úgy elfutni. A legapróbb részletet is fogja elemezni, hogy rájöjjön, hol tud javulni” – mondta el véleményét az ausztrál a Speedweek.com szakoldalon.

„Számára nagyon fontos, hogy újra begyorsuljon, mert az autóversenyzés a legnagyobb szenvedélye. Arra számítok, hogy újra fel is fog zárkózni. Nagy öröm volt a csapattársának és egyben ellenfelének lenni (2014-ben). Ha a Ferraritól való távozása ellenére a Formula-1-ben szeretne maradni, akkor így is kellene tennie. Ez csak jót tenne a száguldó cirkusznak” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: