DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel tagadja, hogy feszültség lenne a Ferrarinál

A német szerint nem lehet a közvetlenül a versenyek után tett nyilatkozatok alapján megítélni a csapaton belüli hangulatot. A négyszeres F1-es világbajnok beszélt az esetleges korai távozásáról is.

A kívülállók számára egyértelműen úgy tűnhetett, hogy a 70. Évfordulós Nagydíjon mélypontra jutott a Ferrari és a tőlük a szezon végén távozó Sebastian Vettel kapcsolata. A német már a rádión is panaszkodott a futam közben, majd a leintést követően „értelmetlennek” nevezte a stratégiájukat, Mattia Binotto csapatvezető viszont azzal válaszolt erre, hogy a pilóta verseny eleji megforgása sokkal több kárt okozott.

vettel-barcelona-dppi



A feszültség tapintható volt a Scuderiánál, amikor azonban a téma előkerült a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – amelyen online formában a Formula.hu is részt vett –, Vettel tagadta, hogy bármi változás állt volna be a csapaton belüli légkörben:

„Nem értek egyet ezzel a megállapítással” – reagált a növekvő feszültséggel kapcsolatos felvetésre. „Úgy vélem, megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, és sosem nyugodt a hangulat, ha a dolgok nem a terveknek megfelelően vagy rosszul alakulnak. Természetes, ha közvetlenül a verseny után vagy a futam alatt ítélik meg az érzelmeket, akkor nem hiszem, hogy az a valós képet mutatja arról, hogy mi zajlik, ezért nem értek egyet.”

„Nem volt túl jó versenyem, igyekeztünk visszazárkózni, ehhez választhattunk volna más stratégiát, de nem tettük, szóval ezt átbeszéltük és továbbléptünk. Nem igazán van különbség a csapaton belüli hangulatot illetően az előző vagy az azt megelőző héthez képest.”

A fenti vélemények és a gyenge teljesítmény – miközben Vettel alig szerzett pontot, Charles Leclerc már két dobogót is begyűjtött a kétségkívül nem túl versenyképes SF1000-essel – miatt felmerült az is, hogy esetleg még az idény vége előtt elküldhetik a négyszeres világbajnokot, de a pilóta ezt is tagadta: „Nem hiszem, még csak fel sem merült ez és nem is beszéltünk róla. Persze ez a kérdés nem is csak nekem szólhat, azt hiszem. De tudom, mire vagyok képes, tudom, milyen munkát tudok végezni. Pillanatnyilag nem a legjobb időszakban vagyunk, de igen, biztos vagyok benne, hogy lenyugodnak a kedélyek és elég jó esélyt fogok kapni, amit ki is fogok használni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: