DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A megpördülő Vettel beolvasott a csapatnak

Tapintható a feszültség Silverstone-ban Sebastian Vettel és a Ferrari között: a pontot sem szerző német nem csupán futam közben, de azt követően is kritizálta a stratégiát, melynek szerinte semmi értelme nem volt.

Üres kézzel távozott a 70. Évforduló Nagydíjáról Sebastian Vettel, miután mindössze a 12. pozícióban ért célba. Futama az első kanyarban mindjárt egy megforgással kezdődött önhibából kifolyólag. Egy jó stratégiával az utolsó helyről felzárkózva is lett volna lehetőség pontot menteni, második kiállásával azonban Vettel forgalomba tért vissza. „Tudjátok, hogy ezt ti csesztétek el” – mondta már akkor a rádióban, és a leintés utáni nyilatkozatban sem szépített.



„A reggeli megbeszélésen arra jutottunk, hogy nincs értelme a kiállásnak, ha tudjuk, hogy forgalomba térünk vissza. Erre pont ez történt. Ráadásul a kemény abroncs csak 10 körön át volt fent, talán addig sem, aminek semmi értelme nem volt. Merthogy miért kerül fel 10 körre a kemény, ha utána a közepest 20 körön át használjuk? A végére kifogytam az abroncsból, pont az történt, amiről beszéltünk. Nem hiszem, hogy ez a legjobb munka, amit ma végezhettünk volna” – mondta a futam után a helyszíni riportereknek Vettel. Csapattársa, Charles Leclerc bizonyította, hogy a helyes stratégiával mennyi előnyre szert lehet tenni: egyetlen kiállásának köszönhetően negyedik lett.

„Valami hiányzik nálam. Nem tudom biztosan, mi az, én mindig úgy kelek fel az ágyamból, hogy a tőlem telhető legtöbbet akarom kihozni. Ennek ellenére ma végezhettünk volna előrébb” – mondta Vettel, aki rajt után történt hibájának nem adott ekkora hangsúlyt: „Ami a megforgást illeti, részemről nem vagyok biztos benne, pontosan mi is történt ott. Az biztos, hogy a stratégiával jobban felzárkózhattunk volna. A fő különbség szerintem az, hogy nincsenek tiszta futamaink, ahonnan elindulhatnánk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: