DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Olyan, mintha győztem volna

A szombati lehangoló nyilatkozat után a fiatal monacói maga sem gondolta volna, de kiváló gumikezeléssel a negyedik helyre hozta be szenvedő Ferrariját. Győzelemként éli meg, érthető.

A vörös autók nagyon leszerepeltek a tegnapi időmérő edzésen, Silverstone-ban (meg egyébként is 2020-ban alapvetően szenved mindkét ferraris a félretervezett és lassú autó miatt). Most azonban Charles Leclerc egy kisebb csodát hajtott végre vasárnap, mivel a nyolcadik helyről (nem jól) rajtolva a negyedik helyig furakodott előre a hihetetlennek tűnő, egykiállásos stratégiájával.

Nem véletlenül volt nagyon boldog a leintés után a monacói, aki sokkal többet tudott kihozni az autóból, mint a hetek óta szenvedő csapattárs, aki szerint jelenlegi gépében nincs is több potenciál. Úgy tűnik, csapattársáéban még rejlenek tartalékok.

Leclerc autója erején felül teljesített Silverstone-ban


„Nagyon boldog vagyok, ez az eredmény olyan érzés, mintha nyertem volna. Sajnos még mindig nem néznek ki túl jól a dolgaink, ha egy negyedik helyezés után úgy beszélek, hogy győzelemnek érzem, de jelenleg sajnos itt vagyunk” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc a Sky Sports adásában.

„Tavaly még a gumikezelés volt a gyenge pontom. Azóta rengeteget dolgoztunk ezen és mindannyiszor, amikor a kemény munkának látom az eredményét, az óriási elégedettséggel tölt el. Délelőtt még úgy gondoltam, hogy legjobb esetben nyolcadikként végezhetek, vagy talán még ennél is hátrébb, úgyhogy kifejezetten boldog vagyok ezzel a negyedik hellyel.”

„Furcsa, de most azt kell majd kielemeznünk, hogy mitől voltunk hirtelen ennyire gyorsak. Jelenlegi nehéz helyzetünkben minden egyes adódó lehetőséget ki kell használni és ezt ma sikerült megtennem, ezért kifejezetten örülök a mai részsikernek” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: