Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 26. szombat
F1

Vettel: Semmi potenciál nincs az autóban

Az időmérő után Charles Leclerc is elismerte, hogy egyszerűen gyenge most a Ferrari. Sebastian Vettel egyenesen úgy érzi, mintha folyamatosan falaknak menne és nem is tudnak min változtatni.

A négyszeres világbajnok német pilóta már közvetlenül az időmérő után is úgy érezte, hogy ezzel a vörös autóval jelenleg képtelen jobban menni, ezt pedig később is csak megerősíteni tudta. Úgy érzi, teljesen hiába változtatgatnak a beállításokon, simán lassú a Ferrari (ahogy a Ferrari-motoros partnercsapatok is) és jelen helyzetben bármit tehetnek, nincs benne több potenciál.

„Rengeteg dolgot kipróbáltunk, meg kell dicsérnem a csapatomat az elvégzett kemény munkáért. Ezen a hétvégén már egy fokkal jobban érzem magam az autóban vezetés közben, de ha megnézzük a stopperórát, abban nem láthatunk változást” – panaszkodott Vettel a Sky Sport Italia interjújában.

„Teljesen úgy érzem, mintha mindig egy falnak mennék, nem hinném, hogy bármilyen potenciál maradt még az autómban. A 12. hely természetesen csalódást keltő, ahogy az is, amilyen hátrányban vagyok Charles-lal szemben, de ahogy már mondtam, mindent megteszek, ami tőlem telik, de nem hiszem, hogy az autóm képes lenne többre, mint a szombati időmérőn.”

A biztonság kedvéért ezen a hétvégén is meghalt Vettel alatt az autó a szabadedzésen


„Ugyanott toporgunk, mint a múlt héten, semmi nem változott. Pedig mindannyian a legjobbunkat adjuk, de úgy tűnik, a probléma olyan jellegű, amin egyszerűen képtelenek vagyunk változtatni. Ha őszinte akarok lenni, azért vagyunk ebben a pozícióban, mert nem vagyunk elég gyorsak. Az előttünk végzők egyértelmű különbséggel legyőztek minket.”

„Ez nem a balszerencsén vagy ilyesmin múlik. Még a pontszerzéssel is meggyűlhet a bajunk a futamon, de megteszünk mindent, aztán meglátjuk, mire lesz elég” – tette hozzá igen pesszimistán Vettel, akinek apró szépségtapasz lehet, hogy Esteban Ocon büntetése miatt végül nem a tizenkettedik, hanem a tizenegyedik helyről startolhat Silverstone-ban. Egy olyan futamon, ahol a most már vezérpilótának tekinthető Charles Leclerc sem számít semmi jóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?