DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Binotto: Vettel megpörgése többet ártott

Sebastian Vettel a vasárnapi futamon nyíltak kritizálta a Ferrari "értelmetlen" stratégiáját, amire a csapatfőnök is reagált. Mattia Binotto szerint a pilótának megpecsételődött a sorsa a hibával.

Szinte tapintható a feszültség a Ferrari és az év végén távozó pilótája, Sebastian Vettel között. A német versenyzőnek idei hangulatát már tavasszal megalapozta a menesztésének híre, a helyzeten pedig tovább súlyosbít az istálló idei autója, ami finoman szólva sem passzol a négyszeres viágbajnok vezetési stílusához. A két fél közötti feszültség a múlt hétvégi 70. Évfordulós Nagydíjon csúcsosodott ki, ahol Vettel előbb a csapat "értelmetlen" stratégiáját kritizálta, most pedig Mattia Binotto szólt vissza a pilótának.

vet-70-megpordul2020



"Két nehéz versenyen van túl, mivel nem érzi magát magabiztosnak az autóban. Legutóbb megpördült a rázókövön, és egy küzdelem volt a versenye. Úgy gondolom, hogy a stratégiáról nem érdemes sokat beszélni. Talán néhány körrel korábban hívtuk ki, ami miatt pozíciót veszített [Kimi] Raikkönenhez képest, azonban tisztában voltunk vele, hogy időveszteség nélkül fel tud zárkózni. Ez lehetővé tette Charles [Leclerc] előretörését. Összességében a csapat szempontjából ez volt a helyes döntés, és nem hiszem, hogy Sebastian rosszul járt volna. Azonnal visszanyerte a Kimi ellen elveszített pozíciót, sikerült alávágnia [Carlos] Sainznak, [Danyiil] Kvjatot pedig nem tudta volna megelőzni. A versenye már a rajtnál megpecsételődött. Ez volt a lényeges mozzanat, nem a stratégia" - reagált a Sky Sports Italia újságírójának.

Még csak öt versenyen vagyunk túl az idei szezonban, és még legalább nyolc van hátra az idényből. Miközben Vettel hétvégéről hétvégére szenved, addig csapattársa, Charles Leclerc sorra hozza a dobogós és ahhoz közeli pozíciókat, további árnyékokat vetve a német idei teljesítményére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: