DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc: Számunkra jó, hogy betiltják az időmérős módot

A Ferrarinak idén esélye sincs a Mercedesek ellen, akkora előnyt építettek ki a világbajnok istállónál. A vörösök jelentősen visszaestek, de Charles Leclerc örül a szabályváltozásnak.

Azt a kétszeres futamgyőztes monacói pilóta is elismerte, hogy az időmérős motormód betiltása sem hoz majd alapvető változást az erőviszonyokban, akkora a Mercedes fölénye idén is. De minden pozitívumot értékelniük kell jelen helyzetben, ahol még egy negyedik helyezés is sikernek számít a Scuderiánál.

Mindenki számára nyílt titok, hogy a német gyártó rendelkezett messze a legjobb „partimóddal”, amit a kvalifikációs edzések döntő szakaszában és az előzéseknél kamatoztathatott leginkább Lewis Hamilton és Valtteri Bottas. Belgiumtól ennek vége, de túl nagy illúziója senkinek ne legyen, az Ezüst Nyilak maradnak majd az élen.

Szabályváltozás ide vagy oda, a Ferrari nem fog idén a Mercedes elé kerülni


„Hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy olyan hatalmas hatással lenne a jelenlegi erőviszonyokra, de számunkra mindenképpen pozitív lesz az új szabályozás. Hogy pontosan mennyi hasznot hoz, majd kiderül. Annyit biztosan elmondhatok, hogy a mi istállónknál jelenleg szinte semmi különbség nincs az időmérős és a versenyen használt erőforrásmód között. Ezért nálunk nem lesz visszaesés” – nyilatkozta Charles Leclerc.

Csapattársa is hasonlóképpen véli. „Egyelőre várjunk és majd meglátjuk, mi történik pontosan. Ha egy gyártónál kifejlesztenek valami különlegeset, akkor valószínűleg bizonyos ideig sokkal komolyabb motorerővel, a motort jobban terhelve haladhat a pilóta, ilyenkor ez nem a legjobb hír az ő számára.”

„De tekintve, hogy hol állunk jelenleg, ahogy Charles mondta, ránk nem lesz valami nagy hatással a változás” – tette hozzá Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: