DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Ez óriási szenvedés volt, valami nagyon nem jó

Sebastian Vettel mindössze egyetlen szerencsés pontocskát kapart össze Silverstone-ban, miközben csapattársa a dobogón végzett. Egész hétvégén gond volt a Ferrarival.

Két évvel ezelőtt még győztesként intették le a Brit Nagydíjon Sebastian Vettelt, idén azonban csak a tizedik pozícióban végzett a négyszeres világbajnok, miközben fiatal csapattársa, Charles Leclerc ki tudta használni Valtteri Bottas balszerencséjét és elcsípte a dobogó harmadik fokát. Vettel pénteken mind a két szabadedzést elbukta, mivel technikai problémák miatt gyakorlatilag nem tudott a pályán körözni sem délelőtt, sem délután.

Nem is tudták igazán jól beállítani az egyébként sem túl jól sikerült vörös versenygépet, Vettel látványosan szenvedett egész hétvégén, a gyenge időmérő után a futamon sem ment jobban a tavalyelőtt még a világbajnoki címért küzdő veterán németnek, egyelőre nem értik a probléma okát.

Vettel alatt ezen a hétvégén egyáltalán nem akart jól muzsikálni a Ferrari


„Ez egy rossz hétvége számomra, nem jó az eredményem, az autót igen nehezen lehetett vezetni, sokat szenvedtem. Alaposan meg kell vizsgálnunk, mi lehet a gond. Nagyobb problémám adódott, az első perctől a leintésig nagyon rosszul viselkedett az autó, ez azt mutatja, hogy valami látványosan nem működött” – panaszkodott a leintés után Sebastian Vettel.

„Túl sok izgalom nem adódott ezen a futamon, a baj az, hogy ez főleg azért történt, mert nem volt esélyem a jobb pozíciókra, sokan megelőztek engem, rettentő nehezen tudtam a pályán tartani az autót. Fizikálisan nem volt túl nagy kihívás ez a futam, nem tudtam igazán támadó üzemmódban vezetni, ahogyan egyébként szeretnék.”

„Ki kell vizsgálnunk a következő hétvégéig, hogy mi volt most a probléma és akkor legközelebb talán jobban teljesítek” – tekintett előre Vettel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: