DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ebben látja Verstappen az egyetlen esélyt

A Red Bull-Honda vezérpilótája elismeri, hogy az autón kipróbált fejlesztések javulást hoztak, de még nagyon messze vannak a tökéletestől. Egyetlen dologban lát esélyt a hétvégén a Mercedes ellen.

Az RB16-os egyértelműen a második erővé lépett elő 2020-ban a Formula-1-ben, ez mindenképpen biztató az osztrák istálló számára. Az viszont kevésbé, hogy jelenleg a Mercedesek önerőből elérhetetlenek, akkora fölényt épített ki a száguldó cirkuszt 2014 óta uraló német gárda.

A Honda-motor is egész erősnek mutatkozik, de jelenleg a Mercedes az etalon minden téren. Silverstone-ban ugyan Max Verstappen végzett az élen a pénteki első szabadedzésen, de pontosan tudja, hogy a fő rivális még enyhén szólva visszafogta magát.

„Észrevehetően fejlődött a Red Bull (az új fejlesztésekkel), de még mindig nem tökéletesen olyan, mint amilyennek szeretném, hogy legyen. Leginkább a lassú kanyarokban érzem kevésnek az autót, de az is igaz, hogy már jobban megy ott is, mint korábban” – mondta el véleményét Max Verstappen a Ziggo Sport adásában.

Verstappen úgy érzi, ha újra meleg lenne az idő, lenne esély a Mercedes ellen


„A szombati nap minden bizonnyal hűvösebb lesz és a szél is változóan alakul, úgyhogy megváltoznak a körülmények. Korábban azt reméltem, hogy még szombaton is meleg lesz, mert akkor a Mercedesnek vissza kell vennie a motorerőből és így jobb esélyeink lennének.”

„Több dolgot is próbálgattunk a beállításoknál az első edzésen és ugyanezt kellett tennünk délután is. Viszont nem voltam elégedett az iránnyal, amerre elmozdultunk, úgyhogy be kellett jönnöm újabb finomhangolásra” – tette hozzá a holland ász.

Vajon szombaton és vasárnap is lesz esélye a Red Bullnak a most még visszafogott Mercedes ellen?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: