DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Így magyarázzák a Mercedes gyengélkedését a pilóták

Az első-második helyett csak a harmadik és ötödik helyezés jutott Bottasnak és Hamiltonnak pénteken Silverstone-ban. A különbségek azonban kicsik, és mindkettejük szavaiból érződik: van még tartalék az eddigi három nagydíjat megnyerő csapatnál.

A Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein nem a korábbi hétvégéken megszokott helyükön szerepeltek a Mercedesek: a második tréningen Valtteri Bottas harmadik, Lewis Hamilton ötödik pozícióban végzett csak. A versenyzők nem teljesen elégedettek, de nap végi nyilatkozatukból érződik, van még tartalék a csapatnál.

„Ez egy elég nehéz nap volt, hogy őszinte legyek” – magyarázta a papírformánál gyengébb szereplést Hamilton, aki az első edzésen második volt. „Itt mindig szeles idő van, ami igazából egy jó dolog ebben a pályában, különböző irányokból fúj a szél. Ezúttal viszont trükkössé tette a dolgunk az autóval, az egyensúly nem olyan, mint szeretnénk. Ezen dolgozni fogunk este, meglátjuk, meg tudjuk-e oldani. Nem katasztrófa, de egyértelműen nehéz nap volt a mai vezetés szempontjából.”



„Amikor visszamentünk, szerintem a gumik nem voltak olyan jók, mint az első szett” – magyarázta, miért hagyta abba második kvalifikációs etapját a második edzésen. „De dolgozunk majd rajta, hiszen remek mérnökeink vannak. Ez a nagyszerű ebben a csapatban, folyamatosan elmélyedünk az adatokban, és remélhetőleg kedvező változások történnek az éjszaka során. Szerintem nagyszerű látni, hogy az ellenfelek közel vannak egymáshoz. Remélem, holnap is szoros lesz, velünk kiegészülve.”

Hamiltonnal bezárólag az első öt helyezett három tizedmásodpercen belül végzett, négy csapatból: a Racing Point, a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari alkotta az élcsoportot. Bottas is számol az ellenfelekkel, de optimista hangnemet üt meg:

„Nyilván vár még ránk munka, mégis úgy gondolom, a második szabadedzésen nem érezhettük rosszul magunkat. A különbségek elég kicsik, normál esetben pedig az időmérőre lépünk párat, ezért nem igazán aggódom. Az általános érzet meglehetősen jó. A Racing Point és a Red Bull is egészen erősnek tűnik, de holnap egészen mások lesznek a körülmények, jóval alacsonyabb pályahőmérséklettel, valamint a szél iránya is változni fog. Ez általában ezen a pályán nagy hatással bír” – összegzett Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: