DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: Alonsót nem érdekli a jövő év

A francia gyári istálló főnöke elismerte, hogy kétszeres világbajnok visszatérőjük nem fogja széthajtani magát jövőre, a 2022-es évadtól viszont nagyon sokat várnak. Képes lehet a Renault felérni?

Nem nagyon esünk túlzásokba, ha kijelentjük, hogy Cyril Abiteboul gyakorlatilag már most leírja a 2021-es esélyeket. Teszi mindezt úgy, hogy jövőre már Fernando Alonsóval sorai között rohamozhat a francia gyári istálló, de tisztában vannak a realitásokkal, hogy jelenlegi hátrányukon maximum faraghatnak valamennyit, utolérni jelenleg a Mercedest (és valószínűleg a Red Bullt is) teljes lehetetlenség.

De majd egy évvel később. „Fernandóban az az egyik legjobb, hogy kívül-belül ismeri a Formula-1-et. Képes nagyobb időszakokra előre tervezni, eszerint felállítania stratégiáját mind a csapat, mind az egész F1 tekintetében. Már 2021-ben is nálunk versenyez és azt gondolhatjuk, hogy megszállottan igyekszik majd bizonyítani, hogy mennyire versenyképesek vagyunk” – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

Alonso és a Renault 15 éve nagyon sikeres páros volt


„Ő azonban úgy gondolkodik, hogy szinte érdemes elfelejteni 2020-at és ’21-et, nem leszünk eléggé ott az élmezőnyben, de majd ’22-ben nagyot dobbantunk. Ez a fajta gondolkodás és a megfelelő tapasztalat szükséges ahhoz, hogy évekkel később a munka beérjen és jöjjenek a sikerek is.”

„Ez a filozófiája, amit a csapathoz hoz, számomra is nagy segítségre van és még nagyon sokunknak. Leginkább nyugalomra van szükségünk, ez hoz majd hasznot. Egyértelmű, hogy nagyon örülünk, hogy Fernandóval meg tudtunk egyezni, egyértelmű, hogy ő a Formula-1 történetének egyik legjobb pilótája” – tette hozzá a Renault-főnök.

De vajon az autó elég ütőképes lesz ahhoz, hogy Alonso kamatoztathassa egyébként soha nem vitatott tehetségét?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: