DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

30 évesen volt olyan kondiban Alonso, mint most

Új edzéstervet dolgozott ki a 39 esztendős visszatérő és trénere, Edoardo Bendinelli. A cél újra elérni Alonso élete legjobb fizikumát, amellyel tíz éve rendelkezett.

Versenyezni csak 2021-ben fog, de az edzőteremben már most készül a Formula-1-re Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok testalkata láthatóan megváltozott 2018-hoz képest, amikor távozott a McLarentől. Szárnyra kapott még az a feltételezés is, hogy a spanyol idei betegsége – melyről azt is gyanították, hogy koronavírus – miatt vált szembetűenően vékonyabbá, Alonso azonban tisztázta: új edzésprogramja az átalakulás oka.

„Engem is teszteltek koronára, de nem kaptam el a vírust” – mondta a Marca lapnak Alonso. – „Veszítettem valamennyit az erőnlétemből és étvágyamból, ugyanakkor visszanyertem az évekkel ezelőtti formámat. Korábban reggel focival kezdtem, aztán jött a tenisz, a biciklizés és este a gokartozás. Ez már nem megoldható, ezért edzek máshogyan. Finomítottam a részleteken és dolgozom a gyengeségeimen. Jobb vagyok, mint valaha.”



Egy ember Alonsónál is többet tud a versenyző kondijáról, mégpedig edzője, Edoardo Bendinelli, aki 30 éves önmagához hasonlítja a szerdán 39-et betöltött spanyolt.

„Súly és fizikum tekintetében a 2009 és 2011 közti szintjét érte el újra. Kialakítottunk egy edzéstervet, hogy eljusson a szintre, ahol a saját csúcsán volt, azaz 2010-ben, amikor a Ferrarihoz igazolt. Összehasonlítottuk a múltbeli paramétereket a maiakkal, és azzal a céllal vágtunk bele, hogy a tíz évvel ezelőtti szintre jussunk. Azt akarja, hogy a teste és tudata lehetővé tegye, hogy azt tehesse az autóban, amit akar” – magyarázta a fizioterapeuta.

Arra a közbevetésre, mennyire lesz akadály 39 éve, Alonso a szokásos választ adta: „Sokkal jobb versenyző vagyok most, mint amikor a Formula-1-ből távoztam. A korom? Nonszensz. A sebességet az óra mondja meg, nem a kor. Carlos Sainz dominált a Dakaron, nézzék meg, mennyi idős” – mondta a Renault jövő évi versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: