DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Juventus mintájára épülne újjá a Ferrari

John Elkann szerint azért sem számítottak Sebastian Vettelre, mert tőle nehezebb türelmet kérni - az alapoktól akarnak újrakezdeni mindent és 2022-re újra felnőni a világbajnoki harchoz.

John Elkann, a Ferrari elnöke az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjút a Formula-1-es csapat jövőjével kapcsolatban - arról már beszámoltunk, hogy megvédte Mattia Binottót, a hosszabb távú terveinél viszont egy futballklubot jelölt meg célként: olyanok akarnak lenni, mint a Juventus, amely az utóbbi egy évtizedben halomra nyerte a bajnoki címeket.

"A szurkolók ugyanúgy szenvednek, ahogy mi is, de továbbra is támogatnak minket és fontos, hogy őszinték legyünk velük. Hosszú út áll még előttünk. Amikor Jean Todt és Michael Schumacher elkezdett nyerni a kilencvenes évek végén, akkor az a történelmi időszak egy húszéves, 1979 óta gödör után történt. A szurkolóink tudják, hogy minden futamon bele fogunk adni mindent, de nem akarom becsapni őket" - magyarázta Elkann.

fer



"A cél az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki 2020 hátralévő hónapjaiból és 2021-ből, hogy 2022-ben ismét nagyon versenyképesek legyünk! Nehéz megbecsülni és nem jó, ha fals elvárásokat helyezünk kilátásba, de 2022-re a legversenyképesebbek között akarunk lenni. Azon dolgozunk, hogy megszilárdítsuk a győztes kultúrát a Ferrarinál és a pilótáinkban is. Úgy fogunk dolgozni a közösségen, ahogy a Juventus (ami szintén részben Elkann tulajdona) tette az utóbbi tíz évben. Ha erős a közösség, akkor nem az egyénekről szól a dolog" - tette hozzá, utalva arra, hogy miért nem lesz most világbajnok versenyzőjük.

"Az utóbbi tíz évben olyan világbajnokok voltak itt, mint Alonso és Vettel, de nehezebb így újjáépülni és türelmet kérni azoktól, akik már nyertek, mint azoktól, akik előtt még ott van a jövő. Lefektetjük az alapjait annak, hogy valami fontosat építsünk fel és ezt Charles Leclerc szerződésének hosszából is látni. Charlers és Carlos Sainz is lakóhellyel fog rendelkezni Maranellóban, hogy a lehető legközelebb legyenek a mérnökeinkhez. Az új autó már az ő közreműködésükkel fog megszületni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: