DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Binottóban minden megvan, ami kell

John Elkann szerint a Ferrari jelenlegi csapatvezetőjében minden megvan ahhoz, hogy újra győztessé tegye az istállót a Formula-1-ben - továbbra is bíznak a sokat kritizált Mattia Binottóban.

Az olasz sajtó nemrég arról számolt be, hogy kezd inogni a csapatfőnöki szék Mattia Binotto alatt a Ferrarinál, hiszen az istálló olyan látványosan szenved és annyira rossz autót épített (amelyet a borzalmas kommunikációval és a tavalyi motorbotránnyal is erősen megfejelt), hogy előbb-utóbb valamit lépni kell, ami látványos - ez lehetne Binotto kirúgása. John Elkann, a Ferrari elnöke azonban nem így látja.

binotto



"Totálisan bízom benne!" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. "Azért is, mert Mattia Binottónak minden képessége és karaktere megvan ahhoz, hogy újra a győztes útra terelje a csapatot. Már Jean Todt és Michael Schumacher idején is a Ferrarinál volt, tudja, hogy hogyan kell kombinálni az ambíciót a gyakorlattal, hogy hogyan kell nyerni" - magyarázta.

"Mattia egy éve vette át a Ferrarit, vele tiszta alapokról indulunk. Ismerjük a gyengeségeinket, de messzebb akarunk jutni és újra nyerni olyan fiatal, ambíciózus versenyzőkkel, mint amilyenek mi is vagyunk" - tette hozzá Elkann. Azt is elmondta, hogy 2022-től újra szeretnének az első helyért harcolni és addigra kialakítani a győztes mentalitást, a győztes kultúrát a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: