DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Számít Perez hűsége a Racing Pointnak

Meg persze az sem elhanyagolható tényező, hogy aláírt szerződéssel rendelkezik – mutatott rá Otmar Szafnauer, aki szerint ezek okán meg fogják tartani a mexikóit. De azért Strollt is dicsérte.

Az elmúlt néhány hét slágertémája a Formula-1-es paddockban az a pletyka, miszerint a Ferraritól távozó Sebastian Vettel 2021-től az Aston Martinná alakuló Racing Point versenyzője lehet. Adódik a kérdés, hogy kinek a helyére érkezne a négyszeres világbajnok, sokak szerint azonban ez nem is kérdés, hiszen az egyik pilóta a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance, így hiába van többéves kontraktusa, Sergio Perez találhatja partvonalon kívül magát.

perez-racingpoint-hung-1



Otmar Szafnauer csapatvezető már a Hungaroringen is igyekezett kikerülni az erre vonatkozó kérdéseket, általában csupán azt hangsúlyozva, hogy Pereznek szerződése van. Ezt aztán most is megismételte, kiegészítve annyival, hogy a mexikói hűsége (2014 óta erősítő az akkor még Force India névre hallgató csapatot, amelynek megmentésében is fontos szerepe volt két éve) is sokat fog nyomni a latba:

„Úgy vélem, hogy a tény, hogy aláírt szerződése van, kulcstényező lesz, ami azt jelenti, hogy meg fogjuk tartani. Sergio hűséges volt hozzánk, nagyon hosszú ideje itt van már. Nagyszerű versenyző, remekül dolgozik együtt a csapattal és Lance-szel, akit segít, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek a tényezők mind számítanak” – fogalmazott Szafnauer a Motorsport.com hasábjain.

Viszont ahogy arra mi is rámutattunk, Stroll is érezheti, hogy hiába az apja a tulajdonos, szorulhat a nyaka körül a hurok, emiatt pedig a Magyar Nagydíjon meggyőző teljesítménnyel mind az időmérőn, mind a futamot legyőzte Perezt. Szafnauer meg is dicsérte a fiatal kanadait:

„Pontosan erre volt szüksége Lance-nek, ez növelheti az önbizalmát. Mindig tudtuk, hogy megvan a tempója és a tehetsége, de amikor ezt nyomás alatt tudja megmutatni, az azt jelenti, hogy tudja is, hogy képes rá, és nem csak mi mondjuk neki. Nagyszerű munkát végzett, jó köröket futott és szépen tanult.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: