DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Vettel mégis visszatérhet a Red Bullhoz

Hetekig úgy tűnt, hogy hiába van jó viszonyban a négyszeres világbajnok egykori csapatával, mégsem talál nyitott kaput egy esetleges szerződéshez. Most viszont úgy fest, mégis talált, nem is kicsit.

Azok után, hogy a Ferrari váratlanul, már az évad megkezdése előtt bejelentette, hogy jövőre már nem számolnak Sebastian Vettellel (röviddel ezután azt is megtudhattuk, hogy Carlos Sainz váltja majd a vörösöknél), alig maradt olyan istálló, amelyikkel ne hozták volna szóba a tapasztalt, ám mostanában sokat hibázó német pilótát.

Komolyan felmerült a lehetősége annak, hogy Sebastian Vettel visszatér a Red Bullhoz, a bikákkal az évtized elején zsinórban négy világbajnoki címet gyűjtött be, ám 2014 óta sem Vettelnek, sem az energiaitalosoknak nem igazán megy. A Red Bull helyzete bonyolultabb, hosszú távú szerződést kötöttek Max Verstappennel, akire láthatóan épül is a csapat, így nehéz elképzelni, hogy mellé hoznák a négyszeres világbajnokot.

Vettel akkor is a Red Bullhoz járt kikapcsolódni, amikor a Ferrarinál jól ment neki a szekér


Az olasz sajtó mégis úgy gondolja (az Autosprint és a Sky Italia is erre a következtetésre jutott), hogy megtörténhet, olyan információhoz jutottak ugyanis, hogy a Red Bull korábbi tulajdonosa, Dietrich Mateschitz felettébb szorgalmazza az istállónál, hogy szerződtessék le Vettelt.

Ezt arra is alapozzák, hogy az elmúlt időszakban a Red Bull második számú versenyzője, Alexander Albon sem mutatott olyan produkciót, ami miatt különösebben marasztalniuk kellene. Döntő többségében feltűnően lemaradt Verstappentől az egykörös és a versenytempó tekintetében is. Érdemes lesz követni a fejleményeket ez ügyben, hogy vajon tényleg visszatérhet-e a Red Bullhoz a Ferrarinál az utóbbi években teljes szétesést mutató Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: