DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault nem érezte Vettelben a motivációt, ezért nem szerződtette

A Ferraritól év végén finoman kitessékelt négyszeres világbajnok a francia gyári istállóval is tárgyalt. A Renault pedig egyértelműen Alonso mellé tette le a voksát, mert kételkedett a német motiváltságában.

Tipikusan az a helyzet állt elő, amikor egy szerződés megkötése előtt nem az életkor (Alonso közelít a negyvenhez, Vettel pedig csak harminchárom), hanem az utóbbi időszakban látott motiváltság, pályán mutatott teljesítmény döntött. A Ferrarinál egyértelművé tették már a különleges, csonka évad megkezdése előtt, hogy jövőre már nem számítanak a négyszeres világbajnok szolgálataira.

Valóban úgy érezték a Scuderiánál, hogy Sebastian Vettel már nemigen tud hozzátenni az eddigiekhez, nem tud megújulni, ismét felgyorsulni. Hasonlót érzett a rivális Renault is, amikor kereste Daniel Ricciardo utódját a jövő évre. Azóta már tudjuk, hogy Fernando Alonsóban találta meg, a kétszeres világbajnok spanyol jövőre visszatér a száguldó cirkuszba.

A Renault-nál számoltak volna Vettellel, de motiválatlannak tartják


Pedig egy ideig még Vettel is képben volt, de a Renault-tanácsadó, a márka egyik leghíresebb és legsikeresebb pilótája, Alain Prost elmondta, miért és mi alapján döntöttek. „Fernando csak egyike volt a három élpilóta közül, akivel tárgyaltunk. Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is leült velünk” – idézi Prostot a Reuters.

„Nem tudtuk, pontosan milyen Sebastian motivációja, Fernando pedig mindig bizonyságot adott arról, hogy vissza akar térni csapatunkhoz. A legnagyobb problémám és legkomolyabb kérdőjelem Fernandóval kapcsolatban az volt, hogy mi is történt vele az elmúlt években korábbi csapatainál.”

„Számtalanszor beszéltünk erről Fernandóval, nagyon bízom abban, hogy más gondolkodásmódot követ már. Két évet töltött a Formula-1-en kívül, vélhetően nem is tett neki ez rosszat abból a szempontból, hogy egészen máshogy lássa a dolgokat” – tette hozzá Alain Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: