DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szívesen látná Vettelt a Haas

Miközben sorra zárulnak be az ajtók a Ferraritól távozó német előtt, Günther Steiner elmondta: ők szívesen dolgoznának együtt a négyszeres világbajnokkal – csak az a kérdés, a pilóta nyitott-e erre.

Továbbra is Sebastian Vettel jövője az egyik legérdekesebb kérdés a paddockban: a Stájer Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón a Ferraritól az év végén hat szezon után távozó német elmondta, hogy egyelőre nem döntött, viszont minden lehetőség opció számára – igaz, az egyéves kihagyást nem tartja valószínűnek, mert elmondása szerint ha távozik, azt határozottan szeretné megtenni.

vettel-spielberg-dppi



Mindenesetre szemlátomást egyre fogynak Vettel lehetőségei: a hírek szerint Valtteri Bottasszal megállapodott a Mercedes, a Renault-nál már elkeltek az ülések, a Red Bull és az Aston Martinná alakuló Racing Point pedig nem kér a négyszeres világbajnokból. Így már csak a középmezőny második felébe tartozó istállók jöhetnek szóba a pilótánál, van viszont közülük egy, amely nyitott lenne az érkezésére: a Haas. Günther Steiner legalábbis így nyilatkozott Vettelről:

„Vettel egy négyszeres világbajnok. Tényleg egy kisebb csapattal akarna dolgozni? Mit akar kezdeni az életével? Nem tudom. Ha szeretne valamit csinálni velünk, akkor szívesen látjuk, jó a kapcsolatunk” – idézi a Haas csapatvezetőjét a SpeedWeek.com szaklap.

Az amerikai gárdánál Kevin Magnussen és Romain Grosjean szerződése is lejár 2020 végén, állítólag főként utóbbi alatt inog az ülés: sokan már a tavalyi hosszabbítás alkalmával meglepődtek. Mindenesetre Steiner hozzátette: „Olykor három-négy csapat is ugyanazért a pilótáért harcol, és aztán vannak olyan helyzetek, amikor nagyszerű versenyzők maradnak ülés nélkül, mint tavaly Nico Hülkenberg. Ami minket illet, nem aggódom, hogy nem találunk magunknak pilótát – végső soron Vettel is ott van a piacon!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: