DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Bottas nyélbe ütötte 2021-es szerződését

A szezonnyitó nyertese, Valtteri Bottas egy ötödik szezonra is a Mercedes versenyzője marad, szóban megszületett a megállapodás a felek között – írja az Autosport.

Az F1-es forrásaira hivatkozó, jól értesültnek számító brit szaklap arról ír, hogy az aláírás még hiányzik a végső szerződésről, de a csapat és a versenyző megegyeztek a folytatás feltételeiről, legalább a 2021-es szezonra, de elképzelhető, hogy még hosszabb időtartamra vonatkozóan.

Az Osztrák Nagydíjon már elhangzott egy erőteljes utalás arra, hogy Bottas – és egyúttal Lewis Hamilton is – marad az istálló kötelékében a következő évben. „A két fiúnk mellett tartunk ki” – mondta a német Skynak Ola Kallenius, a Mercedes-Benz vezérigazgatója.



A szezont erősen, futamgyőzelemmel kezdő, egyéni vb-t jelenleg is vezető Bottas többször elmondta, így a Red Bull Ringen is, a szezon korai szakaszában célja megkötni új szerződését, hogy a jövőt érintő bizonytalanság ne legyen zavaró tényező, amely a teljesítmény rovására megy: „Remélem, hogy így történik. Ahogy láttuk, ha a dolgok elhúzódnak, az sosem előnyös. Ebből tanulni lehet. Aszerint fogunk cselekedni, amit megtanultam korábban” – mondta a két nagydíj között Bottas.

Lewis Hamilton jövő évi megállapodása még kezdetibb fázisban jár az Autosport szerint: bár maradása valószínűsíthető, ő még nem tárgyalta le a feltételeket.

Bottas megállapodása azt is jelenti, hogy a pletykák szerint Mercedesbe vágyó Sebastian Vettel első terve meghiúsult. Fernando Alonso bejelentésével a Renault-hoz vezető út szintén járhatatlanná vált. A lap a Ferrarit elhagyó Vettel megmaradt lehetőségeként a Red Bullt emeli ki – amennyiben Alex Albon nem teljesít meggyőzőbben a folytatásban, mint a Stájer Nagydíjon –, valamint az Aston Martinná váló Racing Pointot, amely két szerződtetett versenyzővel rendelkezik, de nem elképzelhetetlen, hogy lecseréli egyiküket, hogy egy négyszeres világbajnokot tudhasson soraiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: