DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: Még mindig én vezetem a vb-t...

Hamilton szerint előreléptek a múlt héthez képest, Verstappen pedig azt mondja, hogy a Red Bull egyelőre egyszerűen lassabb a Mercedesnél, nem tudott ennél többet tenni. A dobogósok nyilatkozatai.

Egyértelmű volt a Mercedes fölénye a Stájer Nagydíjon, Lewis Hamilton kényelmes rajt-cél győzelmet aratott a pole-ból indulva, míg Valtteri Bottas feljött a második helyre, miután megelőzte Max Verstappent. A világbajnok istálló két pilótája így természetesen elégedetten értékelt az autóból kilépve, igaz, Bottas azért hozzátette, hogy ennél lehetne elégedettebb is - Verstappen szerint a Red Bull egyelőre nincs a rivális szintjén.

"Először is szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és a gyárban dolgozóknak! Nagyon furcsa így vezetni, de jó itt lenni és főleg jó ilyen teljesítményt hozni. Ehhez kellett a csapat, a fantasztikus stratégia, nekem a rázóköveket kellett figyelnem és kontrollálnom a futamot, behozni az autót. Próbáltam a végén megszerezni a leggyorsabb kört, de már kopott közepes gumikon mentem, úgyhogy nem sikerült. Nem baj, örülök, hogy újra futamot nyertem - múlt héten nehéz versenyünk volt, de előreléptünk, ez egyértelmű" - értékelt Hamilton.

bottas



"Lewis indult a pole-ból, jól rajtolt és jól kontrollálta a futamot, nekem a negyedik helyről indulva ez a nap a kármentésről szólt. Nem történt annyi minden, mint múlt héten, velem se. Azért sok pontot szereztem, még mindig vezetem a vb-t, ez jó, de a tegnapi nap nem sikerült, így most második lettem. Max ellen nagyon jót csatáztam, de a végén gyorsabb voltam, mert frissebbek voltak a gumijaim. Lehetnék elégedettebb, de nem rossz a helyzet az első két futam után" - mondta el a véleményét Bottas.

"Megpróbáltam mindent, de egyelőre sajnos egyszerűen lassúak vagyunk. Nyomtam, ahogy tudtam és amikor Valtteri előzött, akkor próbáltam megnehezíteni a dolgát, de tudtam, hogy el fog menni mellettem. Élveztem a futamot, örülök a dobogónak, de még sok munka vár ránk. Nem tudom, hogy a Magyar Nagydíjon gyorsabbak leszünk-e, kielemezzük a dolgokat" - összegzett a múlt heti nullázás után dobogót szerző Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: