DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Racing Point köszöni, de nem kéri Vettelt

Újabb ajtót csuktak rá a 2021-re állást kereső Sebastian Vettel orrára a Formula-1-ben: az idei szezont szokatlanul erős formában kezdő Racing Point csapatvezetője is közölte, nincs helyük a négyszeres bajnok számára.

Amióta májusban a Ferrari bejelentette, hogy a következő szezonra Carlos Sainzt szerződteti Vettel helyére, folyamatos a találgatás azt illetően, hogy mihez kezd magával a következő évben a német. Mivel az utóbbi időszakban nem a csúcsformáját nyújtotta, ázsiója már nem olyan magas, mint azt egy négyszeres világbajnok esetében várhatnánk, és az elmúlt hetek hírei is arra engednek következtetni, hogy rekordok ide vagy oda, a mezőny csapatai nem igazán kapkodnak a szolgálataiért. A Renault inkább Fernando Alonsóra szavazott, a Red Bull is nemet mondott neki, a Mercedesnél sem érzik, hogy szükségük lenne Vettelre jövőre, újabban pedig a Racing Pointtól érkezett nemleges válasz a német esetleges 2021-es foglalkoztatását firtató kérdésre. A silverstone-i csapat, úgy tűnik, idén vált életképes opcióvá egy élversenyző számára, hiszen nagy előrelépést mutatva nagyjából az erősorrend harmadik helyén kezdte a szezont.

rpsv



„Hízelgő, hogy az emberek azt gondolják, egy négyszeres világbajnoknak a mi csapatunkba kellene igazolnia, de talán ennek az az oka, hogy az autónk most egy kicsit gyorsabb lett” – idézi a Motorsport Otmar Szafnauert. „Azonban hosszú távra szóló szerződésben állunk mindkét pilótánkkal, így a logikus válasz az, hogy nincs szabad helyünk.”

Sergio Pereznek egy tavaly nyélbe ütött szerződéshosszabbítás révén 2022-ig van kontraktusa a csapattal, Lance Stroll esetében pedig konkrét intervallumot ugyan nem tudni, ám a Racing Pointot tulajdonló Lawrence Stroll fiaként aligha kell aggódnia az ülése miatt.

A jövőre Aston Martin Racing névre váltó istállóról pedig maga Vettel is elismerően beszélt a Stájer Nagydíj kezdetén. „Ez a verseny most rendkívül fontos számomra, és aztán pár hét vagy hónap múlva kiderül, hogy milyen lehetőségek nyílnak. Mindettől függetlenül úgy gondolom, a Racing Point erős benyomást tett mindenkire, és biztosan jó pozícióban lesznek idén” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: