DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Nem, nincs esély Vettelre

Christian Horner aligha fogalmazhatna ennél egyértelműbben az udvarias hangnem keretein belül - nem fognak ülést adni 2021-re Sebastian Vettelnek, kész, vége, pont.

Pletykaszinten felmerült, hogy Sebastian Vettel visszatérhetne a Red Bullhoz a Ferraritól való távozása után és maga a német pilóta is beszélt erről - a csapat azonban továbbra is határozottan elzárkózik ettől, legutóbb Christian Horner csapatfőnök mondta ki, hogy nem, nem és egyértelműen nem opció számukra a négyszeres világbajnok visszaigazolása.

veti



"Nyilván felkapottabb lett a téma, de mi elkötelezettek vagyunk a mostani pilótapárosunk megtartása mellett. Azt gondoljuk, hogy jó duót alkot Max és Alex és szerintünk a jövőre nézve is nagyszerű potenciál van bennük. Attól tartok, hogy ez egy egyértelmű nem Sebastianra, de szerintem ő ezt pontosan tudja. Szokatlan, hogy egy négyszeres világbajnoknak ilyenkor nincs ülése, de vannak opciói, akár a Racing Point, akár egy év kihagyása" - idézi Horner szavait a Motorsport.

"Mi megmondtuk Sebastiannak és személy szerint én is megmondtam neki azt, hogy nincs esély arra, hogy ülést kapjon nálunk 2021-re. Mi már azt a szezont tervezzük és számára nincs erre esély" - tette hozzá még egyértelműbben a csapatfőnök, aki szerint a Racing Point lehet a megoldás Vettel helyzetére, de ő maga sem tudja, hogy ezt hogyan oldja meg az érintett istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: