DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Bocsánatot kérek, tanulni fogok ebből

Nagyon gyorsan, már az első körben elintézte egymást a két Ferrari Ausztriában. Charles Leclerc nekiment Sebastian Vettel autójának, a monacói elismerte hibáját és bánja bűneit. Ferrari nullázás.

Már a szombati időmérő után is letargikus hangulat uralkodott a vörös istállónál, az autó ugyanis lassú, az új fejlesztések sem hoztak semmit, a Ferrari jelenleg sokkal inkább erősíti a középmezőnyt, mintsem hogy veszélyes lenne az élen álló Mercedesekre és Red Bullokra.

A szintén Spielbergben rendezett Stájer Nagydíj első körében a hátulról érkező Charles Leclerc túl agresszíven érkezett a belső íven és a teljesen beszorított Vettel nem tudott hova menni, a két csapattárs összeütközött. Ezúttal egyértelműen a fiatal monacói hibázott, nem is kertelt, magára vállalta a felelősséget és szégyelli magát a történtekért.

Leclerc elismerte, hogy ezt ő szúrta el


„Bocsánatot kérek. Igaz, az ilyen esetekben a bocsánatkérés nem elegendő, saját magam miatt is nagyon csalódott vagyok. Ma rettenetesen rossz munkát végeztem, cserben hagytam a csapatot. Csak annyit tehetek, hogy elnézést kérek, akkor is, ha tudom, hogy ez édeskevés” – nyilatkozta szomorúan Charles Leclerc a kettős kiesés után a Sky Sports adásában.

„Remélem, hogy ebből tanulni fogok és a következő futamokon jóval erősebben térek majd vissza. Nehéz idők járnak a csapatra, ezek a dolgok nem hiányoznak még pluszban. Az istálló teljes hétvégi munkáját elhajítottam egy pillanat alatt, elnézést kérek mindenkitől. Túl optimista voltam a balesetnél” – tette hozzá a kétszeres futamgyőztes Leclerc.

A világbajnoki összetett második helyén álló Charles Leclerc ezzel biztosan pont nélkül marad Ausztriában, így a két Mercedes jelentősen megléphet a pontversenyben úgy, hogy sokkal gyorsabb autóval rendelkeznek, mint a Ferrari. Nehéz lesz innen gyorsan felállni a Scuderiának. Vettel mindenesetre igyekezett diplomatikus maradni és nem kelt ki nyilatkozatában csapattársa ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: