DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Nem hittem, hogy Charles megpróbálja

Korai és kellemetlen véget ért a Stájer Nagydíj a Ferrari számára, hiszen Sebastian Vettel és Charles Leclerc is kiesett az első körben történt ütközésük nyomán. A német tehetetlennek érezte magát, szerinte csapattársa szükségtelen dologgal próbálkozott.

Már az időmérő után sem lehettek magas reményei a maranellói istállónak, hiszen a csupán a középmezőnybe elegendő egykörös tempó az esős körülmények között, az új fejlesztésekkel együtt is megmaradt, így Vettel a 10., Leclerc pedig egy büntetéssel megspékelvel a 14. helyről startolt. A két Ferrari aztán a rajtot követően hamar ugyanazért a területért kezdett harcolni, és amikor a 3-as kanyarban a monacói megpróbált bebújni csapattársa mellé, összeütköztek: a kerékvető megdobta a 16-os Ferrarit, amely eközben letörte Vettel autójának hátsó vezetőszárnyát. A sérülések kijavíthatatlanok voltak, Vettel már abban a körben, Leclerc pár körrel később parkolt be a bokszba.

vettel_1



„Két másik autóval harcoltam, szóval már egyébként is három autó volt egymás mellett abban a kanyarban” – nyilatkozta Vettel, amikor a SkySportsnak összegezte a történteket saját szemszögéből. „Meglepetésként ért, ami történt, hiszen enyém volt a belső ív, és nem számítottam rá, hogy Charles megpróbálkozik valamivel, hiszen nem volt már ott hely. Nagy kár ezért, el kellett volna kerülnünk, de én nem sokat tehettem volna ennek érdekében. Én próbáltam óvatosan venni azt a kanyart, mivel nagyon szűk, és arra koncentráltam, hogy a következő egyenesre jól pozícionáljam az autót, de mire erre sor került volna, észrevettem, hogy elég komoly sérülés található az autómon…”

Amikor a németnél konkrétan rákérdeztek, szerinte csapattársa túl optimista volt-e az előzési manőverrel, ennyivel zárta le a témát: „Hát, szerintem nem volt hely, ez az oka, hogy ütköztünk.”

Vettel azonban különösen az új fejlesztések kipróbálatlansága miatt csalódott: a Ferrari a Hungaroring helyett már ide elhozta az új padlólemezt és a módosított első vezetőszárnyat, azt viszont így csak a pénteki edzéseken tudták kipróbálni releváns, száraz körülmények között.

„Kár érte. Pedig segítség lett volna, hogy ugyanazon a pályán próbálhatjuk ki őket, amin a múlt héten is vezettünk, és a körülmények is hasonlóak, de sajnos nem fogjuk megkapni ezeket a válaszokat. Pedig az autó pénteken még jónak érződött, és szerettük volna teljesíteni a versenyt, hogy pontosabb képet kapjunk arról, milyen szinten is van az autó” – zárta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: