DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: Mugellóban és Szocsiban folytatódik a szezon

A Stájer Nagydíj első edzésének kezdetén az F1 megerősítette, hogy Monza után előbb a Ferrari saját pályájára, majd két héttel később Szocsiba látogat a mezőny szeptemberben.

Ahogy az a korábbi sajtóhíreknek megfelelően várható volt, a Formula-1 újabb versenyeket jelentett be a koronavírus-járvány miatt átszabott 2020-as versenynaptárból. Eddig nyolc futam időpontja és helyszíne volt ismert, de egy ideje már biztosra lehetett venni, hogy Monza után egy héttel egy másik olaszországi pályán folytatódik majd az évad.

mugello-ferrari-1_1



Ez be is igazolódott, a szeptember 11-13-i hétvégén ugyanis Mugellóba látogat a mezőny. A pálya új lesz az F1-es naptárban, korábban csak tesztet rendeztek a helyszínen, amely egyébként a Ferrari tulajdonában áll – ami azt is jelenti, hogy a maranellói gárda abszolút hazai pályán futhatja 1000. F1-es nagydíját! A verseny egyébként – mivel Monza miatt már foglalt az Olasz GP elnevezés – a Toszkán Nagydíj nevet kapja.

Mugello után aztán következik az Orosz Nagydíj és Szocsi: a Fekete-tenger mellett fekvő pályára az eredetileg kiírt szeptember 25-27-i hétvégén csapnak majd össze a csapatok és a versenyzők.

Szeptember végéig tehát ismertté vált a menetrend, tíz nagydíj megrendezése már biztos(nak tűnik). A folytatásról egyelőre csak találgatások vannak: a pletykák szerint Szocsi után Portimao következhet, aztán esetleg Kanada – bár ott az időjárás miatt állítólag valószínűtlenné vált a rendezés –, majd jöhet Kína és Vietnám. Novemberben menne az amerikai kontinensre a mezőny, ez azonban a naptár legkétségesebb része a helyi járványügyi helyzet miatt. Az évad várhatóan bahreini duplával és egy Abu Dhabiban rendezendő futammal zárulhat.

Az újabb hivatalossá vált nagydíjak:

Szeptember 13.: Toszkán Nagydíj, Mugello

Szeptember 27.: Orosz Nagydíj, Szocsi

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: