DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Binotto: Vettel nem nyújtotta a legjobbját

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint a német pilóta is tisztában van az Osztrák Nagydíjon elkövetett hibájával, és rá kell jönniük, miért volt gyakorlatilag vezethetetlen az autójuk vasárnap.

Hatalmasat esett vissza a Ferrari teljesítménye 2019-hez képest: mindenekelőtt az egyenesekben veszítenek sokat, amit akarva-akaratlanul összekapcsolhatunk a tavalyi motortrükközéssel, amely kapcsán titkos paktumot kötött az istálló az FIA-val. Charles Leclerc viszont a tragikus produkció ellenére is behozta második helyre a vörös autót, Sebastian Vettel azonban – ahogy az elmúlt másfél szezonban számtalanszor – megint megforgott, és csupán tizedik lett.

vettel-ferrari-spielberg-1



A német pilóta a leintés után úgy fogalmazott, hogy még örül is neki, hogy csupán egyszer hibázott, annyira vezethetetlen volt alatta az autó. Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője szerint ki kell deríteniük ennek az okát, mert így Vettel nem tudja kihozni magából a legjobbat:

„Úgy vélem, nem érezte kényelmesen magát az autóban, nem volt kibékülve annak egyensúlyával, a beállítások miatt nem volt úgy vezethető az autó, mint pénteken” – magyarázta Binotto a Sky Sportsnak. „Amikor ilyen körülmények között vezet, nem nyújtja a legjobbját. A megforgás és az összeérés nyilvánvalóan nem volt a legjobb megmozdulás a részéről, és szerintem ennek ő is tudatában van. Kár érte, mert fontos lett volna most pontokat szerezni, főleg úgy, hogy a közvetlen ellenfeleink esetleg nem szereznek olyan sokat. Nagy kár ezért, de rá kell jönnünk, az autó miért nem viselkedett megfelelően.”

A Ferrari egyébként mindent megtesz annak érdekében, hogy gyorsan javítson az SF1000-es összteljesítményén, hiszen az eredeti tervekkel ellentétben nem a Hungaroringre, hanem már a hétvégi Stájer Nagydíjra komoly fejlesztésekkel érkeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: