DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel: Legalább csak egyszer forogtam meg

Sainzzal való ütközése után megpördült, később Kvjattal is összeért: a pocsék hétvégét teljesítő, 10. helyen célba érő Sebastian Vettel elárulta, voltak még forró pillanatai Ausztriában.

Pocsék tempót diktált a Ferrari az Osztrák Nagydíjon, de amíg Charles Leclerc kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, így a végén bravúros második helyet szerzett, addig Sebastian Vettel egyetlen ponttal távozott az első spielbergi nagydíjhétvégéről. Még rosszabb a helyzet, ha arra mutatunk rá, a Q2-ben kieső, 11. rajtkockából startoló német utolsó előtti lett.

Vettel a 3-as kanyarban próbált beszúrni Carlos Sainz mellé, de a manővert elmérte, a spanyollal összeütközve megforgott és a mezőny végére esett vissza. Onnan Nicholas Latifi megelőzését leszámítva nem sikerült előrelépnie, pozíciókat csak akkor nyert, mikor az ellenfelek hullottak ki előle. A középmezőny tagjaival küzdő német Danyiil Kvjattal is összeért, melyet követően az orosz járt rosszabbul, defekttel kiesett a futamról.



„Az igazat megvallva boldog vagyok, hogy csak egyszer pördültem meg” – nyilatkozta a helyszíni tévéstábnak Vettel. „Szoros volt, azt hiszem, Carlosszal történt, az egyik McLarennel, hogy elvesztettem az autó hátulját. Őszinte leszek, többször is elvesztettem, ezért hálás vagyok, hogy csak egyszer lett megforgás belőle. A vége elég szórakoztató volt, de az eredmény nem, nem ezt akartam.”

A Ferrarira még egy gyötrelmes futam vár változatlanul a Red Bull Ringen a jövő heti Stájer Nagydíjon. Csak ezt követően, Magyarországon érkezik meg az átfogó fejlesztési csomag, amely kiküszöbölni hivatott az eredeti koncepció aerodinamikai hibáit. Mattia Binotto csapatfőnök azonban elejtette, motorbeli hátrányuk a folytatásban is megmarad: „Nem fognak nagyobb sebességet jelenteni az egyenesekben, a motorunk nem olyan jó, mint amennyire korábban az volt. Az egyenesekben egyszerűen lassúak vagyunk, pedig a tapadást tekintve annyira nem rossz a helyzet” – mondta a svájci olasz csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: