DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ferrari: Tudjuk, hogy hol kapunk ki

Mattia Binotto szerint a kanyarokban meglévő tapadás még hagyján, de az egyenesekben nyújtott teljesítményük csalódást keltő - a második hely jó, de tudják, hogy hol a helyük.

Fantasztikus eredményt ért el a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc, hiszen a dobogóra teljességgel esélytelen Ferrarival végül a második helyért járó pontokat zsebelte be - ezzel természetesen Mattia Binotto csapatfőnök is abszolút elégedett volt, hiszen ő sem várt semmi hasonlót ettől a hétvégétől.

binike



"Én ezt egyáltalán nem vártam" - mondta Binotto a futam után a Sky Sportsnak. "A teljesítményünk csalódást keltő, tudjuk, hogy nem voltunk versenyképesek. A tegnapi időmérő nagyon, de nagyon rossz volt. Azzal elégedett vagyok, ahogy a csapat dolgozott és ennek most egy dobogós eredmény képében lett meg a jutalma" - tette hozzá az olaszok vezére, akit több oldalról is értek kritikák mostanában.

"Talán hozunk majd valamilyen fejlesztéseket. Keményen hajtunk azért, hogy legyenek új alkatrészeink, amelyekkel fejlődhetünk. Ezek viszont akkor sem fognak nagyobb sebességet jelenteni az egyenesekben, a motorunk nem olyan jó, mint amennyire korábban az volt. Az egyenesekben egyszerűen lassúak vagyunk, pedig a tapadást tekintve annyira nem rossz a helyzet, de az egyenesekben nagyon csalódást keltő."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: