DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Maradt remény az izgalomra, Verstappen sérült szárnnyal ment

Az első két szabadedzés a Mercedes nyomasztó fölényét hozta, a fő kihívónak tartott Red Bull meg sem tudta szorítani a Fekete Nyilakat. Ne hirdessünk még előre bajnokot, Max Verstappen sérült autóval futott.

A februári tesztelések után nagyjából körvonalazódott mindenki számára, hogy az idei évben a zsinórban hat bajnoki címet bezsebelő Mercedesnek nem nagyon lesz ellenfele. A világjárvány okozta kényszerű kihagyás miatt sokan abban reménykedtek, hogy talán a szünet alatt a riválisok felzárkóztak az Ezüst (bár jelenleg éppen feketére festett) Nyilakra. Ausztriában a szabadedzések viszont inkább azt bizonyították, hogy Hamiltonék még jobban elléphettek a mezőnytől.

Legközelebb a Mercedes 2.0-nak nevezett (a tavalyi W11-es tökéletes másolatának tekintett) Racing Point férkőzött a német gyártóhoz azonos motorral. A Ferrari is messze a vert mezőnyben (bő hat tizedes lemaradás), de a várakozásokkal ellentétben a Red Bull sem volt sehol pénteken. Legalábbis egyelőre. A csapatfőnök bizakodóbb, de némileg azért csalódott az eddig látottak miatt.

Egyelőre a Mercedes aláz, de szombaton talán lábra kaphat a Red Bull-Honda és Verstappen


Sok a gond, Alexander Albon a 13., míg a vezérpilóta Max Verstappen is csak a 9. legjobb időt érte el. „Alexnek rengeteg problémája akadt eleinte, de aztán a többségén gyorsan úrrá lettünk. Max pedig ugyan lágy abroncsokon futotta legjobb idejét, de sérült volt az első vezetőszárnya. Remélem, fel tudjuk venni a versenyt a Mercedesszel, kétségtelen, hogy ők a jelenlegi favoritok. Meg kell próbálnunk a lehető legnagyobb nyomás alá helyezni őket” – mondta el Christian Horner csapatfőnök az F1TV-nek.

Szerintetek lesz esélye a Red Bullnak vagy a Ferrarinak idén megszorítani a Mercedest, vagy 2020 is a német gyártó egyhangú uralmába fullad? A pénteki szabadedzéseken ugyanis Lewis Hamiltonék felettébb meggyőzően indították az idei első (valódi) versenyhétvégét Ausztriában, ahol tavaly nem igazán ment nekik a szekér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: