DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappent Hamilton is komoly ellenfélnek tartja

Noha az előző két évben uralta a Red Bull Ringet, Max Verstappen annak ellenére sem bízza el magát az évadnyitó dupla fordulóval kapcsolatban, hogy elismeri: a Red Bull talán jobb formában lesz most, mintha Melbourne-ben indult volna a 2020-as szezon. A hollandot Lewis Hamilton is komoly ellenfélnek nyilvánította.

Nem véletlen, hogy Helmut Marko, a Red Bull sportszakmai vezetője keményen lobbizott annak érdekében, hogy a spielbergi pályán, ráadásul mindjárt két fordulóval induljon a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztott F1-es évad. A stájerországi pályán az előző két évben Max Verstappen diadalmaskodott a Red Bull-lal, így amennyiben jól sikerülne a holland fenegyerek számára az első dupla, azzal akár meg is alapozhatnak egy sikeres bajnoki hadjáratot. 

verstappen-redbull-spielberg-2020-1



A hétvégi nyitánnyal kapcsolatban több ízben is megfogalmazódott ez a felvetés, Verstappen szerint azonban elbizakodottságnak helye nincs: „Minden év más, szóval semmire nincs garancia” – jelentette ki az idény első futamaira fő esélyesnek kikiáltott holland az FIA csütörtöki online sajtóértekezletén, ahol az állandó akkreditációval rendelkező sajtóorgánumok között jelen volt a formula.hu is. „Természetesen csodálatos volt, ami az előző két évben ugyanitt történt, de számomra ez semmiképp sem jelenti azt, hogy idejövünk és minden úgy lesz, mint az előző két évben volt. Pláne most, hogy ez egy másféle szezon lesz. Dolgoznunk kell, hogy az autó minél gyorsabb, jobb legyen és fontos az is, hogy minél jobban érezzem magam benne. Remélhetőleg ehhez nem lesz szükség túl sok időre, aztán pedig meglátjuk. Azon vagyunk minden futamon, hogy győzzünk, de jelen pillanatban nehéz lenne megmondani, hogy mi fog történni.”

Az utóbbi hetekben a Red Bull-Honda háza tájáról optimista kommentek garmadája érkezett, a japán motorszállító plusz lóerőket ígért, míg az istálló vezetői arról számoltak be, hogy apró, de fontos változtatásokat és fejlesztéseket végeztek el az RB16-oson a kényszerszünet ideje alatt. „Jó helyzetben vagyunk, keményen dolgoztunk azért, hogy az átdolgozott komponenseket és a továbbfejlesztett motort már itt használhassuk. Persze ezek tervezett fejlesztések voltak, de az, hogy a több hónapos szünet ellenére mégis elkészültünk ezekkel, az tényleg nagy dolog. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön és lássuk, hogy hol tartunk” – fogalmazott az előző szezont bronzérmesként záró 22 éves pilóta.

Az F1-es közvélemény nem az elismerten hátrányban lévő ferrarisokat, hanem Verstappent tartja a pályafutása hetedik vb-címére hajtó címvédő Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton első számú kihívójának. Csütörtökön, a Red Bull Ringen a „schumacheri” rekord beállítását megcélzó brit is elismerte, hogy a németalföldi ifjonc az egyik legkomolyabb tényező lehet az idei szezonban.

„Nagyon erősek voltak a tesztelések során” – mondta a Red Bullra utalva Hamilton. „Arra számítok, hogy a három nagycsapat között szoros verseny alakulhat ki, de a teszteken a Red Bull a mi értelmezésünkben tényleg különösen közel volt hozzánk. Max is évről évre egyre jobb, ezért úgy gondolom, hogy komoly ellenfél lesz, kiváltképp itt, szóval az első két hétvége nagyon nagy kihívás lesz számunkra. Izgatottan várom, hogyan alakul majd a küzdelem!”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: